top of page

Förlust på Bortaplan mot Köping StarsUmeå BSKT intog Karlbergshallen igår för att möta Köping Stars. Tyvärr slutade matchen med en förlust. Hemvändaren Germain Jordan ser tillbaka på matchen med blandade känslor:

– The game score says it all, the other team outplayed us. It’s a learning experience.


Det går nästan två minuter av första perioden innan Emil Häglund sätter Umeås första poäng för matchen. När det har gått cirka fem minuter av matchen har dock laget halkat efter, 16-9 och Umeås huvudtränare Boris Balibrea tar en timeout. I andra halvan av första perioden är det dags för Umeå-vändaren Germain Jordan att inträda planen. Han sänker omedelbart två poäng för laget. I övrigt går det tråkigt nog tungt för Umeå. Många otur med skotten och försvaret är inte på topp. Hemmalaget Köping Stars får de sista poängen för den första perioden 27-11. I andra perioden är Jordan återigen på hugget men missar sina tre försök till poäng. Även övriga spelare i Umeå har fortsatt otur medan hemmalaget lyckas sätta några skott. Två och en halv minut in i andra perioden har Köping gjort sju poäng och Umeå noll. Totalt står det 34-11 och Umeå tar sin andra timeout. Efter timeouten fortsätter det att se mörkt ut för Umeå. Det hinner gå hela fem minuter utan att Umeå sätter något poäng. Det står 43-11 på poängtavlan och Balibrea bestämmer sig för att byta ut hela femman på planen. När det blir dags för halvtidspaus står det 52-23. I den tredje perioden fortsätter Umeå kämpa på, men det det går tungt. När matchen går in i sista perioden står det 77-39. I sista perioden lättar det för Umeå. Laget lyckas göra fler poäng än Köping. Tyvärr räcker inte det till och Köping vinner matchen med 90-63. Poängbäst blev Germain Jordan med 14 poäng och på andra plats Emil Häglund med 13 poäng.


I gårdagens match gjorde Jordan comeback i Umeå linnet. Totalt fick han spela 14 minuter och är glad över att vara tillbaka:

– It actually feels unreal in a way because I never thought I would come back to where it all started, but i love it.


Nu är det landslagsuppehåll vilket betyder att det dröjer fram till december för att få se Umeå spela igen. Nästa match är 1/12 mot Södertälje BBK på hemmaplan.


Text: Erika Larsson


bottom of page