top of page

Hemmapremiären mot Nässjö Basket

Hemmapremiären mot Nässjö Basket slutade tyvärr med en förlust för Umeå BSKT. Efter poängtappet riktar Umeås Jonathan Peleg istället fokus på kommande match på lördag:

- Det är bara att glömma den imorgon och fokusera på Fryshuset nästa lördag.


Första periodens poäng kommer från straffar av Nässjö:s Dartaye Ruffin. För Umeås del är Jonathan Peleg först. Perioden är fylld av full fart och många närkamper. Totalt delas 17 fouler ut i den första perioden, varav 12 stycken till Umeå och 5 till Nässjö. Poängen i första quartern slutar på 23-25. Den andra perioden inleds med tre snabba poäng från Nässjö och efter cirka 2 minuter tar Umeå BSKT:s huvudcoach en timeout. Strax därefter sätter Umeå:s Emil Hägglund en trea och laget börjat hitta tillbaka i sitt spel. När klockan ringer i slutet av andra perioden har Umeå dessvärre halkat efter och poängen är 40-52. Efter halvtidspausen kommer Umeå BSKT tillbaka in på plan hungriga efter revansch. Nathan Dawit är snabb med bollen sätter två snabba treor och strax därefter kammar även Màxim Esteban hem tre poäng. Tyvärr tar Nässjö övertaget snabbt igen genom stark returtagning. Perioden slutar med 60-73. I den fjärde perioden knappar Umeå in med 10 poäng, men har tyvärr i övrigt fortsatt otur med skotten och returerna. Matchen slutar med 78-91. 


Poängbäst var Nathan Dawit med 20p och därefter Jonathan Peleg med 15p. Efter matchen pratar vi med Peleg som är både missnöjd och hoppfull:


- Jag tycker att vi gör mycket bra idag faktiskt men vi är inte med i 40 minuter, jag tror att det är det vi förlorar på. Nässjö är ett såpass starkt lag att om man slappnar av i två minuter så gör dem 10 poäng i rad och så känns matchen omöjlig, så jag tror att det är det vi förlorar på idag.


Vad tycker du om om din personliga insats?


- Jag är inte så nöjd. Jag tycker att jag var ganska lat i försvar och speciellt på returerna idag. Anfallet var väl okej men jag vill gärna ha mer från mig där också.


Nästa match spelas 7 november på bortaplan mot nykomlingarna Fryshuset Basket. Tid för uppkast 16:04. 


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson.

bottom of page