top of page

Historiskt slutspel inleds – med Norrlandsderby

Foto: Baland Reza

I kväll börjar ett historiskt slutspel för Umeå BSKT. Och inte nog med det – rivalen BC Luleå står för motståndet i ett härligt Norrlandsderby.

Grundserien är över. Placeringarna är spikade. Och Umeå BSKT spelar slutspel för första gången någonsin.

Efter fem vinster i serien slutade man på åttonde plats och får därmed möta rivalen BC Luleå i ett härligt Norrlandsderby.

Det är bäst av fem matcher som gäller. Och det börjar redan i kväll, fredag, när Luleålaget tar emot Umeå i sin hemmaborg.

”Vi är alltid riktigt taggade på Norrlandsderbyn mot Luleå. Historiskt sett har vi gjort det bra mot Luleå men denna säsong har vi haft det kämpigt internt på många sätt, plus att Luleå har det bästa laget på länge, som dessutom varit skadefria och spelat ihop sig hela säsongen”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Exakt vilka som spelar i kvällens match är inte bestämt. Umeå BSKT har som bekant dragits med stora skadeproblem genomgående under hela säsongen.

Men tränare Jesper Gustavssson kunna ställa ett bra lag på benen både i afton – och på måndag då kvartsfinal två spelas i Umeå Energi Arena.

”Vi hoppas kunna bjuda till kamp ikväll, tre spelare har avgörande läkarmöten idag. Så tyvärr är det svårt att säga vilka som spelar i dagsläget. Men vi hoppas kunna ha alla spelklara till hemmamatchen den 3 april i Umeå”, säger Gustavsson.

Är du inte på plats i Luleå Energi Arena i kväll? Lugn och fin. Det löser sig.

Klicka dig in på www.basketsverige.tv och följ kvartsfinal ett via webb-tv.

Max Wiik

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page