top of page

NY SPORTCHEF FÖR UMEÅ BSKT

Umeå BSKT fortsätter satsa inför den tredje ligasäsong. Klubben väljer att stärka organisationen ytterligare för att bli ett stabilt lag på den övre halvan i Basketligan. In som sportchef kliver den erfarna och karismatiska Luca Romano, 47 år. Luca har erfarenhet av såväl italiensk som svensk basket på hög nivå samt ett stort kontaktnät i Europa och USA.

– Det är kul att återigen få arbeta med spelare som Johan (Pierre), Egal (Saleman) och Albin (Frank) som jag har jobbat med när vi spelade i Basketettan med Virtus. De är bevis på att vi kan utveckla basketspelare i Umeå och det är något vi måste fortsätta göra i ännu större grad, säger Luca Romano. Stommen i Umeå BSKT består av just egna-produkter, många av dem skolade av bland annat Luca Romano, en satsningen som innebär att flera spelare har utvecklats och fått en större roll än tidigare.

– I vår långsiktiga satsning är det här det naturliga nästa steget. Luca tillför basketmässig expertis och ledaregenskaper. Dessutom stärks ett redan bra samarbete med KFUM Umeås ungdomsverksamhet, där vår framtid finns, säger Michael Jalmby ordförande Umeå BSKT. Luca Romano jobbar som ungdomskonsulent på KFUM Umeå och har följt Umeålagets resa upp till högsta serien – Basketligan – på nära håll. I den nya rollen har Luca huvudansvar för den gemensamma spelidén och scouting av nya spelare.

– Det blir en härlig utmaning och jag tror att det finns mycket att vinna på kontiniutet. Den spelidé vi sätter ska utgöra grunden för vårt spel i framtiden, från barn och ungdomssidan upp till A-laget. Det kommer att ge resultat redan nästa säsong, avslutar Luca Romano.

bottom of page