top of page

Rutinspelare stannar i Umeå

Arkivbild.

Det är nu klart att Umeås egna Albin Frank förlänger ytterligare ett år med klubben. Guarden var med och tog upp Umeå BSKT till högsta ligan och har representerat klubben sedan dess.

Albin har de senaste åren fått en roll som inneburit att avlasta startspelarna, dock så spelar han med mycket energi varje gång han kliver in på planen. Och då det behövs blixtrar han till, sätter en viktig trepoängare eller assist som kan ändra matchbilden.

Efter flera år av spel i Umeå så har han gjort sig till en viktig del av klubbens historia. Albins rutin är en de bästa egenskaperna han tillför i årets lagbyggning.

Skönt att ha med Albin ännu en säsong, han är en av de som byggt upp laget och föreningen, han har vart med samtliga år sen jag flyttade hit för 8 år sedan. Han fortsätter sin utveckling framåt varje år och börjar vara en av de mer rutinerade spelarna i Basketligan”, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Albin fick frågan om han trivdes i den roll han har i laget idag.

Absolut, nu när jag är en av de äldre så har jag fått en större ledarroll och det trivs jag väldigt bra med”, svarar Albin.

Umeå BSKT har dragit igång med försäsongen och efter två matcher mot finländska topplaget Karhu Basket blev det två knappa förluster. Umeå har två till försäsongsmatcher innan säsongen drar igång. För Umeå startar svenska cupen den 15 september borta mot Luleå Steelers, och ligapremiär den 27 september och den spelas borta mot Norrköping Dolphins.

Text: Fredrik Stolt och Emma Järvholm

bottom of page