top of page

Stor show när Umeå vann andra raka


Umeå BSKT bjöd på stor show i Norrlandsderbyt mot Jämtland Basket. Det ledde till en viktig seger med siffrorna 106-94.

Det tog inte lång tid innan Umeå BSKT visade hur matchen mot Jämtland Basket skulle bli:

Otroligt fartfylld och underhållande.

Den nye guarden Rudy Mbemba inledde med att ta bollen stenhårt till korgen för två poäng – och frispelade sedan lagkamraten George Valentine med en helplanspassning.

Och redan där lyfte taket i Umeå Energi Arena.

”Jag är väldigt glad över laginsatsen. Det var inte bara jag som syntes – hela laget syntes. Det känns som att det är något bra på gång och vi spelar bra basket. Vi spelar som vi har tränat och det är det som räknas”, säger guarden Rudy Mbemba.

Hemmalaget tog ledningen med 28-23 efter den första perioden. Sen släppte man aldrig taget om taktpinnen.

Umeå fortsatte att ånga på i Norrlandsderbyt och kunde med sitt fartfyllda spel springa ifrån Jämtland och vinna med siffrorna 106-94.

De tre stora anledningarna till segern var de 803 personerna på läktarna som levde om under 40 minuter, Rudy Mbembas poängfest men också forwarden Egal Salemans stabila insats.

Mbemba svarade för 29 poäng, sex assist och fem returer. Saleman stannade på 25 poäng.

”När man får in en kille som Rudy så får man ett annat självförtroende, lugn och trygghet. Vi hade bra killar förut också men den här killen är bättre än de flesta”, säger Egal Saleman.

Han fortsätter:

”Men jag tycker att Jämtland spelar bra. Vi leder stort och de lyckas komma tillbaka och göra match av det igen. Sen ska man komma ihåg att de saknar sin bästa spelare (Mike Bruesewitz)”.

Poänggörare, Umeå BSKT: Rudy Mbemba 29, Egal Saleman 25, Gerald Williams 11, Terrence Oglesby 11, George Valentine 11, Josh Wolfram 11, Johan Rönström 5, André Nilsson 3.

Max Wiik

bottom of page