top of page

”Tyvärr är det där skon klämmer”

Foto: Baland Reza

Planen var att kontrollera returtagningen. Istället tog KFUM Nässjö tio offensiva returer – i första halvlek. Då förlorade Umeå BSKT med tunga 49-79. ”Tyvärr är det där skon klämmer”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Just returtagningen var något som Umeå BSKT hade snackat om inför fredagens hemmamatch.

Men Umeå lyckades inte alls att genomföra sin matchplan. Snarare tvärtom.

Nässjö rev ner tio offensiva på två perioder och uppförsbacken blev lång direkt för Jesper Gustavssons gäng.

”Allt handlar om defense för oss. När man får ’stops’ i försvar så kan man börja att springa. Men när det blir så att man släpper till tio offensiva returer i en halvlek blir det så att man drar lite i handbromsen för att man vill säkra returerna. Tyvärr är det där skon klämmer”, säger Jesper Gustavsson.

Men även om Nässjö dominerade spelet runt korgarna så låg Umeå endast under med tolv poäng i halvtid.

I den tredje perioden började gästerna att dra i sina skott – och då ökade gapet mellan lagen.

Efter 40 spelade minuter stod KFUM Nässjö som segrare med siffrorna 79-49.

”Vi började sakta. Vi kom inte ut med energi och blev slagna på offensiva och defensiva returer. Det är saker vi måste ändra på om vi vill bli ett bra lag”, säger Umeå-guarden Gerald Williams.

Williams var, med sina 15, poängbäst i Umeå BSKT:s förlust. Centern André Nilsson stoppade i nio poäng och tog två returer på strax under 20 spelminuter.

Poänggörare, Umeå BSKT: Gerald Williams 15, André Nilsson 9, Egal Saleman 8, George Valentine 6, Johan Pierre 5, Josh Wolfram 4, Johan Rönström 2.

Max Wiik

bottom of page