top of page

Umeå fortsätter lagbygget inför stundande säsongen

Bild: Zimbo

Femte pusselbiten är på plats för Umeå BSKT och det är i form av den 198 centimeter långa guarden Rashard Odomes. Enligt coach Gustavsson är Rashard ”en mångsidig och tuff spelare”.

De fyra senaste säsongerna har Odomes spelat collegebasket för Oklahoma Sooners. Under säsongen 2018/2019 snittade han 17,4 minuter och 6,9 poäng på 34 spelade matcher. Under alla fyra säsongerna har Odomes varit en stabil och tillförlitlig spelare.

Det känns bra att vara en del av den här organisationen. Jag ser fram emot att få komma ut och arbeta hårt för laget och jag förväntar mig att vinna så många matcher som möjligt den kommande säsongen. Jag känner att det här laget är fullt av personer som älskar att tävla, dessutom har vi en coach som kommer att få oss i rätt riktning”, säger Odomes

Coach Jesper Gustavssons ord om den efterlängtade signeringen:

”Vi har jobbat länge för att få klart med Rashard och jag tror att både han och jag är lika taggade på att börja säsongen snart. Rashard har en otrolig fysik och täcker defensivt det mesta på en basketplan. Han är en väldigt mångsidig och framförallt tuff spelare som inte är rädd för grovgörat”, coach Gustavsson.

Rashard avslutar med en hälsning till basket-Umeå:

To everyone that is a part of the team. Thank you for allowing me to join this family. I’m excited to begin this journey!”


Video: Youtube

Namn: Rashard Odomes

Född: 1996

Längd: 198 cm

Från: Copperas Cove (USA)

Position: SG

Karriär:

2015–2019 Oklahoma College (USA)

2019- Umeå BSKT (Basketligan)

Text: Emma Järvholm

bottom of page