Samarbeten & Partnerpaket

Stötta Umeå BSKT och basketen i Umeå

Bild saknas

Det här är Umeå BSKT

Umeå BSKT har spelat i Sveriges högsta serie, Svenska Basketligan Herr, sedan 2014 och är idag viktiga förebilder och inspiratörer för Umeås basketungdomar, ledare och basketentusiaster.

Vi har tre huvudmål:

 1. Att vara ett stabilt lag i SBL, Sveriges högsta liga, som sportsligt och ekonomiskt kan konkurrera om slutspelsplatserna. 
 2. Genom spel i Basketettan; utveckla de talanger som kommer från Umeå-klubbarnas verksamhet och spelare som söker sig till Umeå. Jobba med spelare som kan konkurrera på liganivå eller med engagemang och talang att bli kunniga ledare i framtiden.
 3. Att vara den ledande kraften för basketens utveckling  i Umeå.

Tillsammans för basketen i Umeå

Umeå BSKT stöttar aktivt de fyra klubbarna, KFUM Umeå Basket, Minerva IF Basket, Virtus Basket Coasters i Obbola/Holmsund och Nordmaling Knights i deras utvecklingsarbete.

 • Umeå BSKT bjuder alla aktiva och ledare i klubbarna på fri entré. Vid varje match inbjuds dessutom utvalda skolor i Umeå kommun.
 • Vi bedriver lokal utbildningsverksamhet via www.umeabskteducation.se och Instagramkontoro @umeabskteducation. Vi besöker ungdomslagens träningar och håller coachutbildningar.
 • Vi genomför två Easy Basket turnering för låg- och mellanstadiet varje år. Våra spelare i ligalaget och Basketettan agerar ledare, domare och coacher. Deltagarna får tillfälle att ta selfis och få autografer av våra stjärnor. 
 • Varje år håller vi i 3 s.k. Skills Camps där vi tar emot upp till 80 barn och ungdomar i åldern 8–17 år. Ledare är meriterade tränare från klubbarna samt våra coacher och spelare i A-laget.  Video från Skills Camp
 • Vi arrangerar en 3x3 turnering på torget på högstadieskolornas avslutning. Från kl 15-24 finns ledare och spelare på plats för att ta hand om ungdomar som vill spela 3x3. Matcherna spelas efter “Play4fun”-principen.
  Dag 2 spelas en 3x3 turnering där lag från Västerbotten och Norrbotten inbjuds.
 • Våra coacher är resurs för både NIU på Maja Beskow och Minerva-gymnasiets basketlinje.

Våra spelare i Ligalaget och Basketettan Norra

Vi har en uttalad målsättning att försörja vårt ligalag med spelare från den ungdomsverksamhet som bedrivs i vår och de övriga Umeå-klubbarnas regi. Utvecklingslaget i Basketettan består av unga talanger från klubbarna och äldre mentorspelare som inte längre satsar på elitlaget.

Spelarna genomgår inför varje säsong en 6 timmars utbildning samt uppföljande träffar där vi går igenom klubbens värdegrund och hur vi förväntar oss att spelare i klubben uppträder och i övrigt beter sig som en representant för Umeå BSKT.

Eftersom våra spelare är unga pojkar och män har vi en spelarutbildning där privatekonomi, hälsa och matlagning ingår. Vår klubb ska vara känd för att visa omtanke och att spelarnas välmående är i fokus. 

Idrottshögskolan - Dubbla karriärer

I Umeå har den elitsatsande spelaren, tränaren eller ledaren möjligheten att parallellt med sin idrottssatsning plugga idrott på Umeå Idrottshögskola. Studierna genomförs i en takt som individen själv planerar tillsammans med sina handledare. 

Läs mer om idrottsutbildningarna och programmen här

Vi och våra supportrar

Över 150 aktiva medlemmar i supporterklubben visar på det engagemang som finns för basketens utveckling och fortlevnad i Umeå.

 1. Samtliga medlemmar i Supporterklubben är fullvärdiga medlemmar i Umeå BSKT vilket borgar för transparens och insyn. Medlemmarna bjuds från årsmötet 2024 in till klubbens årsmöte. Läs mer om Supporterklubben
 2. Supporterklubben för företag är under uppbyggnad då frågan kommit från en rad företag som vill stötta oss utanför gängse sponsorpaket.

Sociala Projekt & Hållbarhet

Sociala projekt och hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet. Vi bedriver ett flertal sociala projekt.

 • Vi deltar som volontärer i Frivilligcentralens projekt ”Vara med – ingen ska behöva vara ensam”. Projektet vänder sig till äldre som behöver hjälp med olika sysslor eller som bara vill prata en stund. Se video från ett av våra IT-caféer
 • Varje år besöker vi bostadsområden och skolor där barn som inte bedriver idrott får prova på basket eller annan bollsport och där vår spelartrupp som består av en rad olika etniciteter kan vara förebilder och inspiratörer till att delta i olika idrotter. Se video från våra besök på Ersängsskolan. Se video från våra besök på öppet hus på Athena Fritidsgård
 • Genom ett aktivt miljöarbete och planerade resor har vi minskat våra koldioxidutsläpp från 30 ton till 1,4 ton på tre år.

AVM - Umeå BSKT:s affärsnätverk

Sedan starten 2015 har nätverket besökts av nära 600 företag i alla dess storlekar och branscher. Nära 50 företag och Umeå kommun är idag anslutna till AVM Umeå.

AVM Umeå träffas för frukostmingel, presentation och nya affärskontakter månatligen från september till juni varje säsong. Nätverksträffarna arrangeras i samarbete med medlemsföretagen som kan/vill stå som värd. Även Umeå kommun är varje år värd för ett nätverksmöte i AVM Umeå. Läs mer om AVM

Umeå BSKT behövs i Umeå

Umeå BSKT behövs och är nödvändigt för basketsporten i Umeå!

Vår roll är viktig för både regionen, kommunen, klubbarna och de barn, ungdomar och ledare som brinner för basket.

Vi behöver Din hjälp!

HUVUDPARTNERS
SAMARBETSPARTNERS