top of page

André Nilsson klar för BSKT

Umeå BSKT:s coach välkomnar André Nilsson 

– En jättebra kille som kommer med rutin och storlek. Precis vad vi behöver. Han kommer att passa bra in i laget. Både vid sidan av banan och på banan. En solid basketspelare som känns bra att ha i laget, säger Jesper Gustavsson.

– Vi är glada att spelare med erfarenhet som André vill spela med oss. Han är en bra kille som vi vet kan tillföra mycket för laget, säger Umeå BSKTs sportchef Luca Romano.

Sundsvall gick i konkurs efter förra säsongen och 26-åringen har tränat med Umeå BSKT under sommaren. Nu har klubben och Nilsson kommit överens om ett ettårskontrakt.

– Jag känner många av killarna i laget och jag vill fortsätta i ligan så det kändes ganska naturligt, säger André Nilsson.

– Jag kommer fortsätta studera, jag känner att jag presterar bättre på planen och i skolan när jag gör både och, detta upplägg med Umeå känns helt rätt. Umeå BSKT känns helt rätt, det är en relativt ny klubb som inte överköper sig och jobbar på att etablera sitt varumärke. Jag har följt Umeå sedan starten, jag har lirat med många av spelarna och känner de flesta av grabbarna, jag känner mig supertaggad och väldigt motiverad, avslutar André Nilsson.

André Nilsson från Sundsvall har gjort sju säsonger med sin moderklubb Sundsvall Dragons i Basketligan och var med när Dragons tog SM-guld både 2009 och 2011.

bottom of page