top of page

André the giant klar för Umeå

Svenska ligans returkung André Nilsson är klar för fortsättning med Umeå BSKT. Den 209 centimeter långe centern (fyller 28 år i september) från Sundsvall är därmed på väg in i sin tredje säsong i Umeå.

– Vår absolut viktigaste pusselbit och det är honom det mesta i spelet kretsar runt, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

André Nilsson har utvecklats under två säsonger i Umeå. Den forne inhopparen under sju säsonger i Sundsvall har numera en central roll. Kom till Umeå BSKT till 2016/2017 då han fick drygt 20 minuter per match med snitt 8,6 poäng + 5,6 returer.

2017/2018 spelade han drygt 29 min/match och var då nära att snitta en ”dubbel-dubbel” med sina 9,7 returer och 12,4 poäng per match. Noteras kan att han även blockade 1,6 skott per match. Han gör mål på vartannat skottförsök (52,5 procent).

– Har han en dålig match så förlorar vi, det är ett ansvar som de flesta basketspelare vill ha, säger Jesper Gustavsson.

André Nilsson själv ser fram mot sin tredje säsong i Umeå; – Jag ska försöka ta en lite större ledarroll. Jag börjar bli en av de äldre i laget och ska försöka hjälpa till som en ledare på plan.

Källa: http://blogg.vk.se/basket/2018/08/08/returkungen-klar-for-umea/

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page