top of page

Andra amerikanen klar för Umeå

Georgio Milligan (Nr.4) Bild: FIBA

Lagbygget fortsätter för Umeå BSKT och näste man till kontrakt är 29-åriga Georgio Milligan. Point guarden har varit en stabil startspelare i de tidigare lagen han spelat i och snittade den senaste säsongen 19,3 poäng per match.

Georgio Milligan besitter goda ledarkunskaper och är bra på att få fram sina medspelares främsta egenskaper på planen. Han tar bra hand om bollen och kan prestera så väl offensivt som defensivt. Milligan ser fram emot den kommande säsongen i Umeå BSKT och ser sig dela många principer med coach Jesper Gustavsson.

”Som jag har förstått är den här organisationen som en familj och jag ser fram emot att få vara en del av den. Jag förväntar mig att vinna så många matcher som möjligt och för oss att konkurrera varje gång vi kliver på planen. Jag är glad över att se att vi har mångsidiga spelare som ansluter till klubben den här säsongen. Det ser ut som vi kommer att kunna försvara flera positioner med olika spelare och skapa missmatchningar på offensiven”, säger Milligan om den kommande säsongen.

I och med sitt dubbla medborgarskap, USA och U.S Virgin Islands, har Georgio Milligan utöver klubblagsspel även en plats i Virgin Islands landslag. Där han bland annat spelar med BC Luleås nyförvärv LaRon Smith, och i senaste landslagssammanhanget snittade Milligan 18,2 poäng på elva spelade matcher.

Coach Jesper Gustavssons ord om nyförvärvet:

”Jag har tittat på Georgio i tre år nu och äntligen fick vi chansen att flyga över honom. Milligan är en explosiv point guard som både kan göra mycket poäng själv samt sätta upp andra spelare. Defensivt är han väldigt tuff och kommer även hjälpa oss med returtagningen”, sägercoach Gustavsson.


Video: Youtube

Namn: Georgio Milligan

Född: 1990

Längd: 187 cm

Från: Spring Valley, New York (USA)

Position: PG

Karriär:

2008-2012: Franklin & Marshall (NCAA3)

2012-2013: Weissenhorn Youngstars (GER)

2013: NBL Canada Predraft Combine

2014-2016: Coopenae ARBA San Ramon (Costa Rica-LBS)

2017: Super Cable Grecia (Costa Rica-LBS)

2017-2018: ISV (Costa Rica)

2018: Coopeservidores Escazu (Costa Rica-LBS) 2019: Guaros de Lara (Venezuela-LPB)

2019: Ostioneros de Guaymas (Mexico-CIBACOPA)

2019- Umeå BSKT (Basketligan)

Text: Emma Järvholm

bottom of page