top of page

Anton Leth förlänger med Umeå BSKT

Anton Leth är klar för ännu en säsong med Umeå BSKT. Anton som fick stora delar av fjolårssäsongen spolierad på grund av en knäskada ser fram emot en ny säsong nu när han är tillbaka och förberedd för en ny säsong.

– Fokus fram till nu har varit rehab på skadan från i våras. Nu är jag helt återställd och vill fortsätta utvecklas. Det är hög konkurrens och jag måste verkligen prestera för att få Jespers förtroende, säger Anton Leth.

Anton som har spelat med Umeå BSKT sedan han gick ut Basketgymnasiet i Luleå 2016 var ifjol först in i truppen. En tidig start med sitt nya lag men han fick en skadedrabbad debutsäsong i SBLSvenska Basketligan herr.

– Anton tränar alltid hårt, ofta och målinriktat. Trots sin unga ålder så är han en ledarkaraktär. Han drar med sig många andra spelare med ren energi och entusiasm, på och av planen. Anton är en spelare som aldrig gnäller, kör järnet och har potential att bli en bra ligaspelare i framtiden, säger coach Jesper Gustavsson

20-årige guard/forwarden som mäter 191 cm är basketfostrad i Lidingö Basket och utbildade sig på BG i Luleå. Anton pluggar nu till civilekonom på Umeå Universitet parallellt med sitt elitidrottande under ett så kallat Elitidrottsavtal.

– Anton passar väldigt bra in i truppen och det här säsong han kan blomma ut. Vi tror på honom och jag är glad att vi nu har förlängt med Anton, säger sportchef Luca Romano.

– Vi har gjort bra värvningar hittills i år i Danne (Daniel Eliasson) och den nya amerikanen Dev (Devon Williams). Kan vi behålla fler spelare från stommen ifjol har vi ett bra lag. Om vi dessutom fortsätter spela snabb och underhållande basket, som vi gjorde ifjol, så kommer det vara underhållande för publiken, avslutar Anton Leth.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/anton-leth-foerlaenger-med-umeaa-bskt-2576343

Publicerat av Fredrik Stolt.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page