top of page

Bitter förlust för BSKT

19 poängs ledning i paus och en strålande första halvlek räckte inte. Det blev en ny hemmaförlust för Umeå mot Malbas på tisdagen. -Vi viker ned oss, säger Jesper Gustavsson.

Tisdagens bottenmöte i Umeå mellan Malbas och Umeå var oerhört viktig. En möjlighet att studsa tillbaka efter den tuffa stora förluster mot Jämtland. En möjlighet att slå en av de tippade bottenkollegorna, men Umeå får bara inte ihop alla bitarna den här säsongen.

-Vi har en hel del att jobba på, men så kommer det att vara i år. Det är bara att vänja sig vid verkligheten och jobba på den, säger coach Jesper Gustavsson.

Annars såg det länge bra ut för Umeå.

I första perioden sköt hemmalaget 4 av 5 från trepoängslinjen, 7 av 9 på tvåorna och ett aggressivt försvarsspel gav snabba uppspel.

33-15 var säsongens bästa period och gästernas stora center 215cm Carl Engström kom helt fel in i matchen.

Med bara tre turnovers mot Malbas elva hade Umeå 54-35 i paus. Detta efter stekhett skytte av Yannick Anzulini och Johan Rönnström.

-Vi är väldigt aktiva i första halvlek. Vi hittade bra avslut, vi var aggressiva och hanterade ”Calle” bra i försvaret, säger Gustavsson.

I andra halvlek kom Malbas ut och vände omedelbart på steken. Darion Rackley, Malbas amerikanska guard, som varit helt osynlig så långt klev in i matchen, bombade i allt och i försvaret fick Malbas fullständigt stopp.

Carl Engström klev in i matchen, satte Umeå i foulproblem och 10 minuter senare var matchen vänd. 32-12 i tredje perioden gav 67-66 i fördel för gästerna efter tre perioder.

-Vi hamnade i deras tempo och blev väldigt stirriga. Sedan var det tufft att hantera foulsituationen. Som helhet så avgörs matchen mycket där. De skjuter 28 straffar idag. Vi skjuter fyra, säger Umeåcoachen.

I fjärde perioden sprattlade Umeå till något och det blev en thriller, men en där Malbas hade momentum.

Connor Miller hade varit helt utanför matchen tidigare, men i sista perioden klev han fram med en trea och fyra raka straffkast när Malbas gick från 76-76 till 83-76. Umeå hade bra lägen, men missade öppna skott och matchen var förlorad.

-Vi sätter bollen i händerna på rätt spelare helt fria, men får bara inte i skotten. Vi har ingen superstjärna. Vi måste stoppa i de skotten om vi ska vinna jämna matcher. Sedan är det naturligtvis surt att vi inte kan ta vara på den första halvlek vi gjorde, säger Gustavsson.

Lagen möts igen på fredag i Malmö.

Poängplockare: Umeå:  Yannick Anzulini 26 (7r, 4a), Johan Rönnström 18, Nathan Dawit 12 (5r, 5a) Malbas: Darion Rackley 19 (6r, 3s), Carl Engström 17, Connor  Miller 13 (4a)

För fullständig statistik se här.

bottom of page