top of page

Blomqvist lämnar Umeå BSKT – får nygammalt uppdrag

Foto: Baland Reza

I dag står det klart att vår assisterande tränare Mikael Blomqvist lämnar Umeå BSKT. Istället får han ett nygammalt uppdrag – som tränare för Udominate. ”Som att komma hem”, säger Blomqvist.

Mikael Blomqvist kom till Umeå BSKT inför säsongen 2015/2016. Tillsammans med huvudtränare Jesper Gustavsson har han lett laget på ett exemplariskt vis under sin tid i klubben.

Men nu är det dags för Blomqvist att ta sig an en ny utmaning. Eller, tja, nygammal åtminstone. Han kliver in som tränare för Udominate Basket i basketligan dam.

”Att få Träna UDOMiNATE igen är som att komma hem.  Jag hade tre fantastiska år där! Sen var det ett jobbigt beslut eftersom jag trivts med grabbarna i laget och Jesper Gustavsson, Carro (Muzito-Bagenda) och Jens (Tillman). Men speciellt med Jesper. Vi har nog lärt oss mycket av varandra”, säger Mikael Blomqvist.

Blomqvist har skrivit på för resterande delen av 2016/2017 – men även säsongen efter det.

Umeå BSKT vill rikta ett stort tack till Mikael Blomqvist för hans insatser i Umeå BSKT. Men också hälsa lycka till med nästa uppdrag.

I laget finns sedan tidigare ytterligare två assisterande coacher i just Muzito-Bagenda och Tillman som nu får mer framträdande roller.

”Nu är det full fokus på UDOMiNATE”, säger Blomqvist.

Max Wiik

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page