top of page

Blomqvist lämnar Umeå BSKT – får nygammalt uppdrag

Foto: Baland Reza

I dag står det klart att vår assisterande tränare Mikael Blomqvist lämnar Umeå BSKT. Istället får han ett nygammalt uppdrag – som tränare för Udominate. ”Som att komma hem”, säger Blomqvist.

Mikael Blomqvist kom till Umeå BSKT inför säsongen 2015/2016. Tillsammans med huvudtränare Jesper Gustavsson har han lett laget på ett exemplariskt vis under sin tid i klubben.

Men nu är det dags för Blomqvist att ta sig an en ny utmaning. Eller, tja, nygammal åtminstone. Han kliver in som tränare för Udominate Basket i basketligan dam.

”Att få Träna UDOMiNATE igen är som att komma hem.  Jag hade tre fantastiska år där! Sen var det ett jobbigt beslut eftersom jag trivts med grabbarna i laget och Jesper Gustavsson, Carro (Muzito-Bagenda) och Jens (Tillman). Men speciellt med Jesper. Vi har nog lärt oss mycket av varandra”, säger Mikael Blomqvist.

Blomqvist har skrivit på för resterande delen av 2016/2017 – men även säsongen efter det.

Umeå BSKT vill rikta ett stort tack till Mikael Blomqvist för hans insatser i Umeå BSKT. Men också hälsa lycka till med nästa uppdrag.

I laget finns sedan tidigare ytterligare två assisterande coacher i just Muzito-Bagenda och Tillman som nu får mer framträdande roller.

”Nu är det full fokus på UDOMiNATE”, säger Blomqvist.

Max Wiik

bottom of page