top of page

Borås Basket straffade Umeå

Umeå BSKT mot Borås Basket blev en svängig historia i fyra perioder. Och matchen avgjordes faktiskt på straffkastlinjen.

Det var ett böljande spel som visades upp när Borås Basket gästade Umeå BSKT under fredagskvällen.

Lagen turades om att stå för offensiva ryck som gjorde att ledningen skiftade massor av gånger.

Exempel: Borås vann den inledande perioden med 25-18. Umeå svarade med att vinna de följande tio minuterna med 30-16 – och så fortsatte det.

”Vi leder matchen under stora delar men tyvärr dippar vi i tredje perioden där vi kommer ut bättre än på länge. Men självförtroendet sjunker när vi missar de två-tre första öppna lägena och de jobbar sig närmare och ikapp”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Den norskamerikanske guarden Terrence Oglesby visade stundtals upp fantastiskt skytte. Han landade på 26 poäng.

Men i Borås fanns det en spelare som var snäppet värre. Nämligen deras guard James Washington III som svarade för 30 i vinsten.

Fast den stora skillnaden mellan lagen var faktiskt straffkasten. Det gästande gänget sköt hela 36 straffkast och satte 30 av dem.

Jämför det med hemmalaget som bara sköt nio och satte sex.

”I en väldigt fysisk match så förlorar vi straffkasten där vi skjuter nio stycken på hela matchen medans Borås skjuter 36. Här måste både vi göra ett bättre jobb att visa att vi blir foulade och domarna måste blåsa några fler åt oss under korgen”, säger Gustavsson.

Borås Basket kunde slutligen hålla undan och vinna med 87-94. Detta trots att Umeå krigade på tappert ända in i slutsekunderna.

”Offensivt har vi bra bollrörelse och defensivt gör vi ett okej jobb mot gameplan i första halvlek. Men tyvärr så tar (James) Washington och (Mike) Palm över mot slutet av matchen och blir matchhjältar för Borås”, säger han.

Poänggörare, Umeå: Terrence Oglesby 26, George Valentine 17, Egal Saleman 14, Josh Wolfram 10, Johan Rönström 6, Jesper Hallberg 6, David Jallow 4, André Nilsson 4.

Max Wiik

bottom of page