top of page

BSKT jagar revansch

Umeå BSKT tar emot Malbas på tisdagen. En riktig chans att hänga på i slutspelsracet. – Det är bara att gå all-in just nu, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT kommer närmast från en 63-85 förlust mot Nässjö där Umeå inte alls fick spelet att fungera, En frustrerande insats som coach Jesper Gustavsson inte var nöjd med,

-Det var ingen bra match. Vi kom helt fel in i den och det tog ett bra tag innan vi hittade något slags spel, säger Gustavsson.

I senaste mötet mot just Malbas blev det också förlust 86-80 till Malbas. Malbas som imponerat som nykomling kommer närmast från en förlust 87-97 mot Luleå.

– Det har varit två märkliga matcher den här säsongen mot Malbas där de ledat stort, men hämtat tillbaka och vunnit. Vi får verkligen försöka lära oss av det. Vi måste hitta ett bättre lugnt i spelet, säger Gustavsson.

I Malbas är 216 cm Carl Engström ett av de stora hoten oh en av Umeås fokuspunkter inför matchen.

– Det gäller att han inte får husera framför korgen. Där är han farlig. Vi måste göra att jobb för att hålla honom därifrån, säger Gustavsson.

Albin Frank är på väg tillbaka och spelar möjligtvis. Annars är alla spelare med i matchen för Umeå.

– Vi har tagit stora steg sedan vi möttes senast. Vi ska utnyttja hemmaplan och ta två poäng som för oss mot slutspel, säger Gustavsson.

bottom of page