top of page

BSKT laddade för revansch

Umeå BSKT stod för säsongens sämsta insats borta mot Jämtland Basket tidigare på säsongen. Nu är laget laddade för revansch till fredagens möte. -Det är dags att ta nästa seger nu, säger Jesper Gustavsson.

Jämtland Basket har gjort en bra säsong så här långt. De har besegrat både Sundsvall och Norrköping samt pressat flera topplag den här säsongen.

-Jämtland har väldigt bra skyttar och det ställer höga krav på vårt försvar. I Östersund spelade vi inte alls försvar som vi skulle, men vi har många steg i vårt spel sedan dess, säger tränaren Jesper Gustavsson.

I senaste matchen mot Uppsala var Umeå med länge, men tappade under andra halvlek och hade inte kraften att ta sig tillbaka. Siffrorna skrevs tillslut 62-74.

-Det var tufft utan Johan Rönnström och när Nathan (Dawit) hade en lite sämre match, men det är bara att se framåt mot nästa match. Nu är ju Johan tillbaka, säger Gustavsson.

Målet hela säsongen har varit slutspel och om det ska vara möjligt är det här en nyckelmatch.

– Vinner vi den här matchen är vi med igen, men om vi förlorar blir det väldigt svårt att nå slutspel. Så är det, säger Gustavsson.

Johan Rönnström är tillbaka i laget, i övrigt är alla med utom långtidsskadade Magnus Haney.

bottom of page