top of page

Caroline tar över som huvudtränare mot wetterbygden

Umeå plockade en mycket viktig vinst förra matchen mot Uppsala. Nu spelar man ännu en viktig match på bortaplan, mot Wetterbygden.

Först och främst så kommer Umeås tränare Jesper Gustavsson ej att delta i matchen mot Wetterbygden på grund av sjukdom, detta innebär att assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda tar över rollen som huvudtränare för denna match. Caroline är den enda kvinnliga tränaren i svenska basketligan just nu.

– Det känns givetvis nervöst att åka och möta Wetterbygden i en viktig match utan Jesper. Vi haft kontakt och kommer fortsätta ha kontakt fram till matchen, berättar Caroline.

– Vi har förberett laget bra och alla vet vad vi behöver göra under matchen så vi är redo inför matchen ikväll, fortsätter Caroline.

Umeå har tidigare haft en kvinnlig assisterande tränare i herrligan, det var år 98-99, då Pia Edvinsson assisterade till huvudtränaren Jerry Selberg i laget Umeå Nordics. Edvinsson agerade dock aldrig som huvudtränare i en ligamatch.

Förra matchen mellan lagen slutade med vinst för Wetterbygden, slutresultatet vart 75-81. Det var en väldigt jämn match som förlorades vid mållinjen. Omar Krayem hade 24 poäng, för Wetterbygden var det Portugues som presterade bäst med sina 17 poäng. Han satte även en tuff trepoängare i slutet av matchen som ledde till deras vinst.

Inför det nästa möte mot Wetterbygden så har Umeå en vinst i ryggen, medan Wetterbygden har en förlust i ryggen. Det som gör matchen extra viktig är hur de två lagen är placerade i tabellen. Wetterbygden ligger på en sjundeplats med sex vinster, Umeå ligger på en åttondeplats med fyra vinster.

Nya amerikanske guarden Andre Hollins kommer att göra sin debut med laget i matchen ikväll. Hollins, som spelade två år i college med Deandre Mathieu, har ej kunnat spela på grund av några papper som ej var klara. På tal om Mathieu så har han spelat bra i Umeås tre senaste matcher, framför allt i vinsten mot Uppsala då han hade 23 poäng och 4 assist.

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

Om du vill läsa mer om Caroline: https://www.nsd.se/bloggar/basketbloggen/caroline-muzito-bagenda-en-forebild-i-svensk-basket/?blog=5593896&entry=10487767&fbclid=IwAR0LrYhkKh_Qwp19ybGgZTZWjmqAe_grwbDpl-6J0UKm7BThss3dKsPpulI

bottom of page