top of page

SVT sänder norrlandsderbyt


På måndagen är det dags för Norrlandsderby mellan Umeå BSKT och BC Luleå. Matchen sänds fritt på SVT Play och går som vanligt att se både live och i efterhand på sblplay.se. Uppkast 19:34. Umeås assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda berättar om stämningen i laget inför mötet mot Luleå:

– Stämningen är bra. Vi har en bra känsla i laget trots att vi har haft lite skadebekymmer.


Så sent som fredagskväll spelade Umeå mot Nässjö Basket. Efter en jämn första period accelererade Nässjö i den andra perioden och tog greppet om matchen. I den tredje perioden var Umeå nära på att utjämna men orkade inte hela vägen. Trots att Umeå sedan vann den sista perioden fick laget från Björkarnas stad se sig själva besegrade.


På måndag vill Umeå börja veckan på bästa sätt med en vinst mot BC Luleå. Senast lagen möttes var det en jämn tillställning som avgjordes i sista perioden. Matchen slutade dessvärre i Luleås favör, slutresultat 91–85. Luleå kommer senast från en knapp seger mot Jämtland Basket och placerar sig på en fjärdeplats i ligan. Umeå ligger för närvarande på en åttondeplats.


Muzito-Bagenda passar även på att berätta om vad Umeå måste tänka på spelmässigt:

– Luleå har en bred trupp och många spelare att hålla koll på. Sen spelar de med högt tempo och väldigt tufft försvar så att kunna möta deras fysiska spel kommer vara nyckeln.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson

bottom of page