top of page

Daniel Johansson klar för Umeå BSKT

Bild: University of Toronto (Robert Reyes)

Umeå BSKTs senaste värvning heter Daniel Johansson och kommer närmast från University of Toronto. Innan åren i Kanada befann sig den 203 centimeter långe forwarden i Solna och spelade där med deras basketettan- och ligalag. 

Johansson har haft en stabil roll under sina fem säsonger i Toronto och snittade det senaste året 25 minuter, 9 poäng och 4,7 returer på 21 spelade matcher. 25-åringen ser nu fram emot att komma hem till Sverige och att spela i Basketligan Herr.

”Det ska bli spännande att komma tillbaka till Sverige och vara en del av Umeå BSKT! Klubben har fått mig att känna mig välkommen och det känns som att jag kommer kunna bidra med mycket både på och utanför planen.”

Utöver klubbspel har Johansson erfarenhet av de svenska ungdomslandslagen. Han är effektiv utanför trepoängslinjen, kan skapa egna lägen och har med sin storlek möjlighet att ta plats under korgarna.

”Jag förväntar mig att vi kommer bygga ett lag som kan känna att vi kan vinna varje match vi spelar. Med coach Balibreas spelstil kommer vi att vara ett lag med mycket bollrörelse i offence, vilket kommer göra oss svårstoppade. Mitt mål är att kunna bidra med att stretcha ut golvet med mitt skytte samtidigt som jag kan göra skillnad under korgarna. Som lag tror jag att en slutspelsplats kommer vara ett bra mål att sätta för oss. Framförallt ser jag fram emot att vara en del av ett lag som har en tydlig identitet och inte backar för någon. Coach Balibreas fartfyllda spelstil kommer vara underhållande för fansen och förse oss spelare med den bästa positionen vi kan vara i för att vinna matcher.”

Head Coach Balibrea står positiv till den nya värvningen och ser Johansson som en viktig del i det nya lagbygget.

”I’m super happy to have Daniel into the team. He’s a young player, but with experience both in Sweden and in college. He’s a player who will help us to stretch the court with 3-point shots and produce from 1on1 situations. He’s also good at posting up and creating advantages, but above all, at rebounding. I’ve gotten very good personal references, and I had a very good feeling in the conversations I’ve had with him these last days. Young player, hungry and a good person. We keep on building the core of the team.”


Text: Emma Järvholm

bottom of page