top of page

derbymatch mot jämtland

Med två vinster i sina tre senaste matcher så hoppas Umeå fortsätta den bra trenden i en tuff derbymatch mot Jämtland.

Säsongen har varit tuff för Umeå, men man tror ändå att laget är på gång igen efter en bra period i December. Umeå sitter på fem vinster för säsongen vilket innebär en åttondeplats i tabellen. Jämtland har lyckats bättre den här säsongen. Laget har 12 vinster och är med i ett tajt race uppe i toppen av tabellen, just nu har laget en femteplats i tabellen.

– Vi går alltid in för att vinna, men Jämtland är ett bra lag med höga ambitioner så det kommer inte bli någon enkel match. Jag ser ändå att vi är på uppgång och får vi bara ha fullt lag och spela ihop oss som en enhet så kommer vi plocka ner topplag nu till våren, berättar Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Amerikanske guarden Deandre Mathieu har varit väldigt bra för Umeå, speciellt i senaste matchen mot Nässjö, då han hade 21 poäng, 6 returer och 8 assist. Han ledde laget till en vinst tillsammans med det grekiska nyförvärvet Alexandros Varytimiadis som hade 19 poäng, 12 returer, 2 assist och stod för en stark försvarsinsats. Värt att nämna är Andre Nilsson som vart utnämnd till veckans lag efter sin prestation mot Nässjö då han levererade 15 poäng och 10 returer.

För Jämtlands del är det centern Evariste Shonganya man vill hålla ögonen på. Shonganya leder laget i alla de tre största kategorierna, han snittar 17.1 poäng, 11.7 returer och 3.8 assist för säsongen.

Det är ett tajt schema för Umeå som spelar två matcher på kort tid. Den 28:e mot Jämtland och den 30:e mot Borås.

Dagens match mot Jämtland spelas på bortaplan, matchen börjar 19.04.

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page