top of page

Egal Saleman klar för en fjärde säsong med Umeå BSKT

Umeåprofil klar för ännu en säsong med Umeå BSKT

Egal Saleman är klar för ytterligare en säsong i Basketligan Herr med Umeå BSKT.

– Egal är viktig för oss, både som spelare men även som kulturbärare för basketen i Umeå, säger Umeå BSKTs sportchef Luca Romano.

Umeåprofilen, med KFUM Umeå som moderklubb, har tidigare även representerat Jämtland och Örebro i Basketligan samt ett proffsäventyr i Italien innan han återvände till sin hemstad för att ta Umeå till basketens finrum i högsta serien. Under förra säsongen, som var den tredje med Umeå BSKT i högsta serien, snittade Egal 26 minuter, 10.4 poäng, 3.5 returer och 1.5 assist på 34 matcher.

– Jag är glad att Egal har skrivit på. Han är en bra spelare som har varit med på resan från start upp till ligan. Han bidrar med rutin efter sina dryga tio år som professionell spelare vilket är viktigt i och med den unga trupp vi har i år, säger Umeås head coach Jesper Gustavsson.

Umeåprofilen Egal Saleman kännetecknas av ett stort engagemang och hjärta såväl på som utanför planen.

– Många lag har satsat mer på luftslott, nu säkrar vi ekonomin så vi kan ha kvar ett basketlag så länge som möjligt, säger Egal Saleman i en intervju med Tomas Ruuth på VK.

Umeå BSKT har nu tio spelare under kontrakt inför säsongen 2017/18. Förlängt med klubben hittills har Egal Saleman, André Nilsson, Fredrik Björnsson och Anton Leth. Nya spelare in i truppen är Alexandros Varytimiadis (Aries Trikala BC), Eric Gilchrese (Baerum, Norge), Nick Schlitzer (Olimpi Tblisi, Georgien), Rami Ghanem (Tryout: College, Kanada), Chris Singhateh (Tryout: College, USA), Arik Smith (Ostuni, Italien) samt John Legget Jr som är ny assisterande tränare.

Kontaktpersoner UMEÅ BSKT: Sportchef, Luca Romano: 070-230 02 53, luca@umeabskt.se Head coach, Jesper Gustavsson: 070-281 33 99, jesper@umeabskt.se

__________________________________________________________________________________

 Egal SalemanPosition:Shooting ForwardLängd:201cmModerklubb:KFUM UmeåVikt:98 kgHemstad:UmeåFödelseår:1988Matcher Basketligan:181 stWingspan:205 cm

__________________________________________________________________________________

Videoklipp

Länk till videoklipp med Egal SalemanTV: Umeå vann bottenmötet

_________________________________________________________________________________

Statistik

http://basketliganherr.se/player/1692562/

_________________________________________________________________________________

bottom of page