top of page

En av årets bästa matcher vanns av Umeå

På bilden är det Umeås amerikanske guard Deandre Mathieu som skjuter det vinnande skottet med bara en sekund kvar på matchklockan. En fantastik bild som fångades av Elisabeth Jonsson Viklund.

När Umeå skulle möta Luleå trodde man att det var en säker vinst för Luleå, inte mindre när Umeå ej hade med sin viktiga center Andre Nilsson. Vid halvtid gick matchbilden helt enligt planerna för Luleå då laget ledde med 49-36, men i andra halvlek var det Umeå som reste sig och vände, framförallt i fjärde kvarten. Denna vinst var mycket viktig i slutspelsracet mot Köping, ett lag som man möter på hemmaplan den 17:e januari.

Slutresultat: 93-95.

Matchen var en grym laginsats som verkligen visade krigarhjärta av samtliga spelare i det orangea matchlinnet. En spelare som vanligtvis inte får så många minuter per match, Anton Leth, spelade över förväntan och satte några grymt viktiga trepoängare sent i fjärde kvarten. Alexandros Varytimiadis är känd som en krigare på plan. Han levde upp till sitt namn i matchen mot Luleå med 24 poäng och 13 returer. Han var den enda vanliga ”big man” på plan då Umeås center Andre Nilsson var borta samt lagkaptenen Egal Saleman. Både Deandre Mathieu som satte det sista skottet och Josh Greene bjöd på show i fjärde kvarten med viktiga skott gång efter gång.


Detta var Umeås fjärde match i rad mot ett lag som var på en topp fyra placering i tabellen. I de tre tidigare matcherna mot Borås, Södertälje och Norrköping så var det jämna matcher ända upp till halvtid, men i andra halvlek har laget sjunkit och förlorat. Äntligen så vände Umeå på det och höjde sig i andra halvlek istället!

Umeå BSKT plockar med sig mycket bra energi inför en av årets viktigaste matcher mot Köping Stars hemma i Umeå. Det som gör matchen så viktig är att Köping är en placering över Umeå i tabellen med bara en vinst mer, på en slutspelsplats. Matchen spelas tisdagen den 17:e januari klockan 18.04 hemma i Umeå Energi Arena.

Spelarstatistik

Alexandros Varytimiadis 24p 13r 0a


Deandre Mathieu 20p 6r 12a

Josh Greene 18p 4r 5a

Albin Frank 9p 1r 0a

Anton Leth 8p 1r 2a

Chris Singhate 8p 3r 0a

Restaurang Örnen

Umeå BSKT vill tacka Restaurang Örnen efter att laget vart bjuden på fantastiskt god mat efter den viktiga vinsten uppe i Luleå!

www.restaurangornen.nu

Hem

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page