top of page

En seger som betyder mycket

Umeå BSKT tog sin andra seger för säsongen när Nässjö besegrades med 77-73 på fredagen.  – Den här segern behövde vi verkligen, säger coach Jesper Gustavsson.

Det blev en riktig rysare i Umeå Energi Arena på fredagen. Umeå gick iväg till ledning 19-12 i första perioden, men på det stora hela följdes lagen åt i stort sett i hela matchen.

Det var i tredje perioden där Nässjö gick förbi och ett tag hade ledningen med 59-52 och 63-58.

– Vi hade bra kontroll på tempot och tappade aldrig konceptet under matchen. Vi hade ingen dipp som inte gick att hantera. Sedan klev rätt spelare fram i rätt ögonblick på slutet av matchen, säger Jesper Gustavsson som förklaring till varför Umeå kunde hålla sig lugna och sedan avgöra matchen.

Den stora hjälten var dock Yannick Anzulini. Med sina 29 poäng och sju returer ledde han Umeå. Nathan Dawit ska också ha beröm. Han satte fyra treor och några av dem när Umeå behövde det som mest. Totalt stod han för 18 poäng, sex returer och fyra assist.

Det var också den duon som avgjorde matchen för Umeå. Från 61-64 till seger 77-72 var det Anzulini och Dawit som stod för samtliga 16 poäng. 12 för Yannick och 4 för Dawit.

Ni ser statistiken från matchen här.

Segern gör att Umeå nu fick kontakt igen i botten på serien och klättrade bort från jumboplatsen.

– Den här segern ger oss arbetsro. Den ger självförtroende. Den här behövde vi verkligen, säger Gustavsson.

bottom of page