top of page

Ett steg i rätt riktning

Jesper Gustavssons halvtidssnack lyfte Umeå BSKT i den andra halvleken. Men det räckte inte hela vägen. Och KFUM Nässjö kunde slutligen vinna med 68-57.

Det var helt klart gästande KFUM Nässjö som inledde fredagens match bäst. Mycket tack vare guarden Jonathan Peleg som stod för det mesta offensivt för Smålandsgänget.

Och det fortsatte i den andra perioden.

Umeå hade svårt att få stopp på Nässjös offensiv samtidigt som många enkla lägen missades under korgarna. Det ledde till att bortalaget ledde med bekväma 42-26 i halvtid.

”Jag tycker att Nässjö kom ut hårt och spelade ett oortodoxt försvar som vi inte är vana att möta. De spelade hårt och fysiskt och vi tog ett kliv tillbaka i första halvlek samtidigt som vi inte satte våra skott”, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson.

Under halvtidsvilan tog Gustavsson ett rejält snack med laget. Fokus låg kort och gott på att skruva upp försvaret – flera snäpp. Och i den tredje perioden kom Umeå BSKT ut som ett nytt lag.

Några tunga spel senare från Josh Wolfram och Terrence Oglesby så hade man kapat underläget till nio inför den avslutande perioden.

Men det räckte inte hela vägen. Trots att hemmalaget tog ett steg i rätt riktning under den andra halvleken så kunde Nässjö hålla undan och vinna med 68-57.

”Andra halvlek var definitivt ett steg i rätt riktning. Vi lär känna varandra fortfarande och vi har många unga spelare i laget. Vi har ett större lag nu och vi håller fortfarande på att lista ut hur vi ska spela med det materialet som vi har”, säger Gustavsson.

Nässjö-tränaren Felix Alonso sammanfattar sitt lags insats mot Umeå.

”Det var en tuff match och det visste vi. Vi hade också William Gutenius och Wictor Grenthe borta i dag och sedan skadade sig Mantas Griskenas. Men trots de problemen så lyckades vi fokusera och läsa spelet på rätt sätt. Umeå gjorde ett bra jobb med att komma tillbaka i tredje perioden men till slut tog vi kontrollen och vann”, säger Alonso.

Poänggörare, Umeå: Terrence Oglesby 13, Josh Wolfram 13, Egal Saleman 11, George Valentine 11, Gerald Williams 6, George Valentine 6, Johan Pierre 4, André Nilsson 4.

Max Wiik

bottom of page