top of page

EXTRA: Rudy Mbemba klar för Umeå BSKT

rudy

Umeå BSKT har gjort klart med en av basketligans mest spännande spelare. Den förre landslagsguarden Rudy Mbemba har skrivit på för resten av säsongen.

Umeå BSKT har brottats med en del skadeproblem under inledningen av säsongen.

Johan Pierre, Albin Frank, Gerald Williams och Magnus Haney har alla varit sargade till och från.

Därför har vi nu valt att skriva kontrakt med en av basketligan herrs mest spektakulära spelare någonsin: Den förre landslagsguarden Rudy Mbemba.

”Vinster. Jag förväntar mig att vi ska börja vinna matcher. Det kanske tar en vecka, två veckor eller en månad att komma ihop som lag. Men jag tror att det kommer bli riktigt bra. Jag är taggad att få spela i Sverige igen och Umeå kändes som ett bra val”, säger Rudy Mbemba.

Mbemba kommer senast från spel marockanska A.S.S. Sale men lämnade nyligen på grund av turbulens inom klubben.

29-åringen har tidigare bland annat spelat för Solna Vikings, Frankfurt Skyliners, LF Basket, White Eagles och 08 Stockholm i Sverige. Men han har också en gedigen utlandskarriär i bagaget med spel i Grekland, Spanien, Italien och Tyskland.

”Det känns framför allt kul att vara tillbaka. Kul att hjälpa laget. Mitt jobb är väl att se till att vi blir respekterade som lag”, säger Mbemba.

Han fortsätter:

”Vi hade väl en dialog innan jag lämnade Marocko. Det känns väldigt bra att vara här och veta att jag kommer spela för Umeå. Jag ser fram emot att börja på en gång. Jag ser att laget behöver en extra boost och jag tror att jag kan vara den boosten”.

Han har 62 landskamper för Sverige i bagaget och har även varit nära att draftas till NBA.

Umeå BSKT hoppas få Rudy Mbemba spelklar till fredagens bortamatch mot Malbas.

Max Wiik

bottom of page