top of page

EXTRA! Toppspelare till Umeå BSKT


26 åringen från Los Angeles spelade collegebasket vid Cal State Northridge Matadors i NCAA division 1 Big West Conference. Där coachades han av pensionerade NBA proffset Reggie Theus Jr som även varit head coach i Sacramento Kings och nu assisterande coach i Detroit Pistons.

Laget tog sig till Conferens finalen under Josh senior säsong 2014 trots att de var lägst rankade inför säsongen. En mycket bra säsong där Josh utmärkte sig som en matchvinnare med högprocentigt skott. 

Josh har haft två tuffa säsonger bakom sig. Först en säsong i Rumänien och sedan en säsong i Ungern. I samma veva dog hans moster och då valde Josh att lämna Östeuropa för att komma i hitta tillbaka till sitt spel. Senast spelade Josh som backup guard i slutspelet med Karlsruhe i tyska ProB, en säsong som slutade upp med en silvermedalj.

—Mina erfarenheter har gjort mig starkare. Det är rejäl tändvätska inför denna säsongen som jag ser fram mot med Umeå BSKT, säger Josh Greene och fortsätter

— att vinna guldet är målet!

Nu är Josh Greene hemma i Kalifornien och han har tränat hårt sedan slutet av maj för att vara redo för en ny säsong med siktet inställt på guld.

— Jag har tränat varje dag inför denna säsongen. Sedan har jag även spelat i sommarligan, the Drew League tillsammans med bland annat Gerry Blakes (spelade i Norrköping Dolphins förra säsongen). Jag lärde känna Gerry i slutet av förra säsongen när Norrköping kontaktade mig då de behövde en ny guard. Gerry har berättat mycket om SBL, Svenska basketligan. Det var ett erbjudande som lockade mycket men jag kunde inte ta det av familjeskäl, säger Umeås nyförvärv Josh Greene.

Josh Greene är även god vän med förre detta Umeå spelaren Omar ”the Wizard” Krayem. De bor bara 30 minuter från varandra i Los Angeles och spelar ihop mycket när de båda är hemma under sommaren.

— Josh är som en riktigt bra ”old School player” med ett mid-range skott som är mycket värt. Han jobbar hårt varje dag på och utanför planen. Han är i gymmet tidigt och skjuter sina skott varje dag. Han har en stor kropp och är en poänggörare samt snabbfotad försvarare med en enorm vinnarattityd. Jag gillar att spela med honom varje gång jag kan när vi är hemma samtidigt, säger förre Umeå spelaren Omar Krayem.

Umeå ledarstab är riktigt glada efter detta spektakulära nyförvärv.

— Josh på pappret är en av de bästa spelare som är värvade i år i SBL, Svenska Basketligan. Han kommer att kompletera sig med den andra pointguard DeAndre Mathieu väldigt bra. Josh kan både leda laget och göra poäng. Han har redan jättebra erfarenhet från Italienska och franska andraligan där han var bland de bästa spelarna, säger Umeå BSKTs sportchef Luca Romano och fortsätter.

— Han är både erfaren spelare och hungrig efter i fjol då han hamnade i Rumanien med en israelisk coach (som sen fick sparken). Coachen satsade på en israelisk spelare i samma roll och han fick hoppa in och ut utan kontinuitet. Josh är helt frisk och har avslutat en händelserika säsong i Tyskland där hans tränare var jättenöjd och ville behålla honom men det gick inte, avslutar Luca Romano.

Umeå BSKT coach Jesper Gustavsson är även han tydlig med vad han förväntar sig av sitt senaste förvärv.

— Josh är en combo guard som hanterar bollen väldigt bra i både det öppna golvet och runt boll screens, han kommer fungera som en andra spelfördelare på planen. Självklart kommer Josh få mycket ansvar offensivt men det är på den defensiva sidan som han verkligen har sina styrkor. Säger Umeå BSKTs coach Jesper Gustavsson.


Josh förbereder sig just nu på avfärden mot Umeå men det är inte att packa väskor som är prioritet.

— Jag har sett på mycket filmer med Umeå, det är en hobby jag har att se basket och studera vad andra gör. Umeås spel passar mig väldigt bra och jag kommer vara så taggad inför premiären borta mot Jämtland den 21 september. Sedan ser jag självfallet fram emot hemmapremiären. Umeås publik har jag hört ska vara av högsta klass, avslutar Josh Greene

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/extra-toppspelare-till-umeaa-bskt-2632941

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page