top of page

Förlust efter jämn match mot Nässjö


Under gårdagens match gjorde Umeå en stark första halvlek och ledde som mest med 20 poäng över Nässjö. Men motståndarlaget kom ikapp och utmanande Umeå under andra halvan av matchen. De sista minuterna av matchen blev riktiga rysare då det endast skiljde något enstaka poäng mellan lagen. Med några få sekunder kvar sätter Nässjö matchvinnande poäng och vinner med 86-85.


Första poängen för matchen kommer från en trea av Nässjö. Umeås poäng kommer från Germain Jordan och strax därefter skjuter Nathan Dawit en lång trea. Poängmässigt blir det en drömstart för Umeå. Genomgående i perioden regnar det in poäng för Umeås Dawit och Omar Krayem. Perioden slutar på 21-29. Då har Dawit gjort 12 poäng och Krayem 10 poäng. Andra perioden inleds med ännu en trea från Dawit! Cirka tre minuter in i andra perioden har Nässjö samlat energi och gör det svårt för gästerna. Dock anfaller Umeå på nytt och får med sig poäng. Nässjö tar en timeout för att prata ihop sitt försvar. När det står 30-46 kommer en andra timeout från Nässjö. Den korta pausen för taktiksnack efterföljs av misslyckade anfall från båda lagen. Innan perioden slutar hinner Umeås huvudtränare Boris Balibrea ta två timeouts. Läget inför halvtidspausen är 34-51.


I tredje perioden får man som publik vittna krångliga anfall från både Umeå och Nässjö. Balibrea tar en timeout när ställningen står 46-61. Därefter har Umeå tyvärr problem med sina anfall och det blir lätta poäng att hämta hem för Nässjö. I mitten av perioden står det 52-61. Umeås Krayem anfaller om och om igen. Nässjö samlade verkligen kraft under pausen och kom tillbaka med ny kämparglöd. De lyckas vända i perioden och den slutar på 68-70. I fjärde perioden har Umeå fortsatt otur med skotten och Nässjö får läge att utjämna. Hemmalaget vinner de lösa bollarna och på poängtavlan står det 73-70. En timeout kommer från Umeås bänk. Det tar nästan fyra minuter innan Umeå lyckas göra poäng i fjärde perioden. Med 5 minuter kvar står det 78-79. Båda lagen missar några treor. 3 minuter kvar av matchen och det går tungt för Umeå - Welle blir utfoulad. Dock fortsätter det vara jämnt mellan lagen. 1 minut kvar av matchen och det står 84-83. En lagfoul för Emil Häglund ger Umeå två kast och han sätter båda straffarna. 15 sekunder kvar, 84-85. Nässjö tar en timeout och chans till avgörande sista skott. Hemmalaget lyckas med sitt anfall och vinner med 86-85.


Poängbäst blev Nathan Dawit med 28 poäng och därefter Omar Krayem med 21 poäng.


Text: Erika Larssonbottom of page