top of page

Förlust för Umeå mot BoråsUnder fredagskvällen utmanade Umeå Borås större den av matchen, dock tappade laget det i slutet av matchen och Borås kunde plocka hem en seger.


Det blir en intensiv start i matchen. Umeå missar några anfall och ger Borås möjligheten att dra ifrån lite. Dock steppar laget upp och Nathan Dawit samt Germain Jordan gör poäng så att det står 11-14 på poängtavlan. Defensivt jobbade hemmalaget bra men hade otur med långskotten. Ställningen efter första perioden, 14-25. I den andra perioden sätter Emil Häglund Umeås första trea för kvällen och strax därefter följer Máxim Esteban upp. När det står 26-33 tar Borås timeout. Som publik får man bevittna många snygga spel i andra perioden. När det är fyra minuter kvar till halvtidspausen tar Umeås coach för kvällen Caroline Muzito-Bagenda timeout. Perioden avslutas med att Jordan lyckas sätta bollen på buzzern, 38-47.


I den tredje perioden varierar Borås sitt spel genom att anfalla mer mot korgen då Umeå är noga med försvara trepoängslinjen. På planen är det intensivt spel och det är kamp om varje retur och lös boll. Inför den sista perioden står det 59-68. I den fjärde perioden missar båda lagen flera skott. Hela två minuter går utan poäng. Umeås Cole Welle spräcker dock nollan efter en offensiv retur. Med fyra minuter kvar av matchen tar Muzito-Bagenda timeout. Det har gått för dåligt för Umeås trepoängsskytte. De har satt tre stycken och Borås 15. När det är två minuter kvar lyckades dock Jordan sätta en trepoängare. Matchen slutar på 78-98.


Poängbäst blev Germain Jordan med 33 poäng. På andraplats Màxim Esteban med 16 poäng och därefter Nathan Dawit med 8 poäng.


Umeå BSKT:s huvudtränare Boris Balibrea hölls under fredagen på läktarna efter ett mindre kirurgiskt ingrepp. Ersättaren, Umeås assisterande tränare, Caroline Muzito-Bagenda tycker att laget tog steg i rätt riktning och under tre perioder framförallt var duktiga på offensivt försvarsspel. Hon berättar dock att laget förlorade matchen i den fjärde perioden där misstag blev för kostsamma. Efter matchen frågade vi även hur det återigen kändes att agera huvudtränare, en roll som Muzito-Bagenda trivs i:


– Det kändes bra. Jag brukar få en match per säsong och blir alltid påmind om att jag älskar det jag gör och får en boost att fortsätta satsa på att vara head coach i framtiden!


Text: Erika Larsson och Daniel Arnkvist


bottom of page