top of page

Förlust i norrlandsderby


Umeå saknade Nathan Dawit och Cole Welle på grund av skador. In på planen klev istället en ung trupp för att möta BC Luleå. Hemmalaget kunde inte hålla emot BC:s starka spel och kvällens match slutade med en förlust.


Luleå öppnar med en trea och hemmalagets första poäng kommer från Emil Häglund. Under perioden har Umeå svårt att försvara korgen vilket leder till en timeout av headcoach Boris Balibrea. När fem minuter är spelade ser det tungt ut för Umeå då det står 4-18. Perioden slutar på 10-36. I andra perioden sätter Umeås Eddie Czerapowicz en lång trea och ställningen är då 20-44. I denna period spelar Umeå bättre och Luleå sämre. Hemmalaget vann andra perioden och när matchen går över till halvtidspaus står det 29-53.


Efter pausen fortsätter Umeå kriga på. Båda lagen fördelar kvällens poäng jämnt över spelarna. I slutet av quarter tre rycker BC Luleå ifrån och leder med mer än 30 poäng, 48-79. I sista perioden får vi se snyggt spel av två av Umeås juniorer - Melker Lindblom och Emanuel Lundmark. Matchen slutar med förlust för hemmalaget, 63-100.


Poängbäst för kvällen var Daniel Johansson, Eddie Czerapowicz och Guim Expósito med 12 poäng vardera.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson

bottom of page