top of page

Förlust igen mot Södertälje BBK


Under söndagen mötte Umeå BSKT Södertälje BBK för andra gången på sex dagar. Matchen slutade dessvärre med ytterligare en förlust mot serietvån, slutresultat 86-66. Under matchen gjorde dock Umeås nya spelare Oliver Gehrke debut i det nya matchstället:


– Först och främst är jag väldigt glad över att få vara här! Det är naturligtvis svårt att spela en match utan att få ha haft någon träning med laget. Jag har en otroligt positiv känsla för lagets sammanhållning genom hela matchen, berättar Gehrke.


Umeås första poäng är en tvåa av Guim Exposito. Maxim Esteban följer sedan upp med en trea. Efter fyra minuter står det 7-5. Umeå spelade bra försvar mot Södertäljes Viktor Gaddefors men hade svårt att stoppa Dino Pita som levererar med poäng. Perioden slutar på 20-13. Andra perioden öppnas tungt för Umeå. Södertälje sätter fyra raka och ställningen blir 24-13. Det sker en utökning till 30-15. Sedan är det dags för Oliver Gehrkes debut i nya matchstället! När matchen går över till paus står det 49-26. Tredje perioden är fortsatt kämpig för Umeå. Hemmalaget gör en rivstart och drar ifrån med ställningen 59-30. Umeås Cole Welle är vass på planen och sätter sina 17:e poäng. I slutet av perioden gör Gehrke sina två första poäng. Poängställningen i slutet av tredje perioden, 74-47. När det är dags för sista och fjärde perioden ger inte Umeå upp trots Södertäljes stora ledning. Lagets spelare hinner samla på sig några poäng var. Inte minst Gehrke som får ihop 13 poäng. Slutresultat, 86-66.


Poängbäst blev Cole Welle med 17 poäng och Oliver Gehrke med 13 poäng.


Gehrke som anslöt till laget inför det andra mötet mot Södertälje berättar om debuten och första dagen i Umeå-färgerna:


– Det var grymt kul att få debutera, grabbarna och coacherna har varit väldigt inbjudande och har fått mig att känna mig väldigt bekväm redan idag. Jag har en del att lära, bra med två veckors uppehåll så jag får lära mig känna alla på planen och kan vår strategi. Jag är väldigt taggad på resten av säsongen!


Nästa match för Umeå BSKT är först den 2 mars på grund av landslagsuppehåll.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larssonbottom of page