top of page

Förlust mot Köping Stars i sista matchen för året


Umeå BSKT stod inför Köping Stars i den sista matchen för året. Mötet blev tungt för Umeås del då laget hade det kämpigt med både anfall och försvar. Slutresultat 97-77.


I de första två minuterna har Umeå otur och missar alla skott vilket resulterar i att Köping snabbt tar ledningen. Strax därefter tar Umeås bänk sin första timeout. Efter offensiv returtagning leder hemmalaget med 11-0. Umeå fortsätter missa trots lägen nära korgen och när det har gått fyra minuter har Umeå ännu inte lyckats spräcka nollan. När Guim Expositio kommer in från bänken lyckas han göra Umeås första poäng och det ser äntligen ut att släppa för laget. Första perioden slutar med 24-16. Den andra perioden domineras av foul-avblåsningar. Även i denna period har Umeå det kämpigt i början och köping går snabbt upp till 32-18. När perioden är slut har Köping rusat iväg till 48-28. Efter halvtidspausen stod Umeå inför en uppförsbacke. Både försvaret och anfallen är sisådär från Umeås håll. I tredje perioden lyckades motståndarna springa iväg ytterligare poängmässigt. Läget inför sista perioden är 74-49. I sista perioden får vi se varsin trea av Esteban, Jordan och Dawit. När halva perioden har gått står det 83-62. Matchen slutar sedan med 97-77.


Poängbäst var Germain Jordan med 18 poäng. Därefter Jonathan Peleg och Màxim Esteban med 11 poäng vardera.


Efter mötet pratar vi med Umeå BSKT:s Daniel Johansson. Han berättar hur Umeå från början hade problem i försvaret vilket gjorde det svårt att komma in i matchen. Försvarsspelet i kombination med små misstag och problem med att vinna returer gjorde det sedan svårt att få övertaget mot Köping. Han fortsätter dock med att förklara hur Umeå den senaste tiden sett allt bättre ut och tror på bättre poängutdelning i kommande matcher:


– Bortsett från gårdagens match har vi den senaste tiden spelat matcher där vi har chansen att vinna. Om vi fortsätter som vi gjort och lägger ännu mer fokus på förvaret så kommer vi börja plocka poäng.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson.bottom of page