top of page

Förlust mot Södertälje BBK


Umeå BSKT gästade under fredagen Södertälje i Täljehallen. Umeå inledde svagt och halkade efter med 24 poängs marginal. Dock samlade laget sig i tredje perioden och tog igen nästan allt. Dock räckte det inte till då Umeå tappade spelet igen i sista perioden.


Matchens första poäng kommer från Umeås Cole Welle. Efter cirka en minut strax därefter följer Maxim Esteban upp med en trea. Efter det släpper det för hemmalaget och då står det 5-5. Några minuter in i matchen tar Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea timeout. Södertälje håller ett bra försvar som pressar Umeå till missar. Perioden avslutas med att Södertäljes Dino Pita kastar bollen från egen planhalva och sätter den på buzzern. Då står det 26-12. Andra perioden är fortsatt kämpig för Umeå. Södertälje har då ledningen med 34-14. Balibrea tvingas till en andra timeout. Umeå börjar nu gå mot korgen och får med sig fouler. Laget rycker upp sig och krigar efter varje boll. Umeå har gjort en spurt på 4-19 poäng. Södertälje satte nämligen inga poäng på cirka fyra och en halv minut. När matchen går över till pausen står det 43-34 på poängtavlan. Tredje perioden öppnar hemmalaget med fyra raka. Men det hindrade inte Umeå. Emil Häglunds 21:a poäng resulterar i att det står 53-52. När matchen går över till sista perioden står det 59-54. I fjärde och sista perioden tas det två timeouts av Balibrea. Laget verkar ha tappat glöden de hade i tredje perioden. Södertäljes Viktor Gaddefors gjorde 11 poäng på knappt fyra minuter. När det står 82-62 tar Umeå sin sista timeout. Umeås yngre spelare Emanuel Lundmark och Anton Lindqvist får chans till spel i slutet. Slutresultat: 93-67.


Poängbäst blev Emil Häglund med 21 poäng och Jonathan Peleg med 20 poäng.


Kvällens poängtvåa Jonathan Peleg berättar om hans syn på gårdagens match. Han beskriver en tuff match där Umeå visade en styrka i att komma tillbaka trots underläge. Peleg tror på ett bättre resultat i matchen på söndag om Umeå lyckas vara ännu mer stabila under alla fyra perioder:


– Vi har mycket bra att ta med från matchen idag. Efter tre perioder kom vi tillbaka och låg bara under med fem poäng, men för nästa match måste vi minska våra turnovers och vara mer stabila under 40 minuter. Som jag sa innan så gav den här matchen oss förtroendet att vi kan vinna på söndag eftersom vi va så jämna efter tre perioder och vi är alla väldigt motiverade att gå ut och köra hårt på söndag.


Text: Daniel Arnkvist & Erika Larssonbottom of page