top of page

Förlust på hemmaplan mot Södertälje


Efter två veckors landslagsuppehåll var det äntligen dags för serien att dra igång. Södertälje BBK gästade Umeå energi arena och tyvärr slutade det med en förlust för Umeå.


Matchen inleds med att båda lagen missar sina första anfall. Matchens första poäng kommer dock från Södertälje på straffkast. Umeås första poäng kommer från en trea satt av Máxim Esteban. Det fortsätter regna in poäng från Esteban under perioden - hela 11 poäng. Mitt i första perioden är det dags för Omar Krayem att komma in på planen. Södertälje ligger på hårt i försvaret och Umeå har otur med sina returer. Den första perioden slutar med 19-32.

I andra perioden har Umeå fortsatt otur med returerna. Efter någon enstaka minut tar Umeås huvudtränare Boris Balibrea timeout. Det var välbehövligt. Efter pausen vaknar Umeå till liv. Umeås lagkapten Nathan Dawit inleder med att sätta en tre och det märks att laget för första gången under matchen är hungriga efter returer. Södertälje tar strax därefter sin första timeout och ställningen är 27-36. När lagen kommer in på planen igen sker flertal steals av Umeå och Södertälje tar ytterligare en timeout. När det är cirka tre minuter kvar av andra perioden har Umeå BSKT kommit ikapp och det står 41-41 lika. När matchen går över till halvtidspaus står det 47-51 på poängtavlan.


Södertälje inleder den andra halvan av matchen med ett långt anfall. Strax därefter sätter Esteban ytterligare en trea. En liten stund senare drar Södertälje ifrån och det står 60-74. När halva perioden har gått tar Balibrea timeout. När spelarna kommer in på planen igen drar Germain Jordan på sig sin tredje foul och in på plan kommer Cole Welle. Ytterligare en trea av Esteban innan perioden går mot sitt slut. Ställning, 71-84. Germain Jordan öppnar fjärde perioden med en trepoängare och får med sig kast från strafflinjen. Några minuter in i perioden står det 80-92 och Umeå tar timeout. Nästkommande spel pressar Umeå hårt i försvar och Södertälje misslyckas med flera av sina anfall. Med få minuter kvar på klockan är Umeå bara sex poäng bakom motståndarna. Med tre minuter kvar prickar Jordan ytterligare en trea. När det är en minut kvar av matchen är det jämt. Ställning, 88-94. Med bara nio sekunder kvar är Umeå endast 4 poäng bakom Södertälje. Med knappt tre sekunder kvar tas en timeout av Umeå BSKT. Tyvärr räckte inte tiden till och Södertälje tar hem vinsten med 90-96.


Poängbäst blev Germain Jordan med 27 poäng. På andraplats Nathan Dawit på 25 poäng och därefter Máxim Esteban på 21 poäng.


Text: Erika Larsson


bottom of page