top of page

Framtidsnamn får plats i Umeå BSKT

Anton Lindqvist från Ängelholm har valt att ta flyttlasset norrut för spel med Umeå BSKT i SBL kombinerat med att läsa sista året på gymnasiet vid Maja Beskow. De två senaste säsongerna har 18-åringen spelat i Superettan med Helsingborg BBK och han har även erfarenhet av de svenska ungdomslandslagen.

Lindqvist är en 197 centimeter lång forward och är precis i starten av sin karriär. Den senaste säsongen spelade han 18 matcher i Superettan och snittade 17,5 minut, 5 poäng och 3 returer, nu ser han fram emot att få tillhöra Umeå BSKT.

”Jag är väldigt förväntansfull över att tillhöra Umeå BSKT och att ha Boris som coach. Jag har fått ett varmt välkomnande och jag hoppas på att få lära mig mycket av mina nya lagkamrater. Jag kommer att arbeta hårt som tack för möjligheten att få vara en del av Umeå BSKT. Spelet som Boris vill ha kommer att passa mig bra och mitt mål är att utvecklas och ta min basket till en ny nivå.”

Huvudtränare Boris Balibrea har följt Lindqvist under de senaste två åren och ser honom som en talangfull ung spelare med god potential.

“Anton is a young Swedish talent, whom I have been following for the last two years and I wanted to recruit for Wetterbygden. He is an athletic player, despite his youth. He needs to build his body to be much harder and more consistent to be able to play SBL. He has played many minutes in Superettan, which I hope will help him speed up his adaptation process. I have a lot of confidence in him and I am super happy that after 3 years trying to sign him, I have finally succeeded, but this time a little further from Helsingborg … Step by Step!”

bottom of page