top of page

Göteborgare först med att signera

Foto: Wetterbygden Stars

Först ut att signera med Umeå BSKT blir 19-årige Eddie Czerapowicz. Den unge guarden kommer senast från Wetterbygden Stars där fick han en begränsad roll på grund av en höftskada som krävde operation.

Czerapowicz studerade vid Marks Riksbasketgymnasium mellan 2016 och 2019 och hade där en stabil roll i Basketettan. Första året i SBL blev dock inte som planerat, problemdrabbade höfter som krävde operation tidigt på säsongen satte stopp. Sedan dess har Rehabiliteringen gått enligt plan och han meddelar att han närmar sig hundra procent och är redo att ta nästa steg i karriären.

”Att vara en del av Umeå BSKT känns jättebra! Det verkar som en ambitiös klubb med proffsiga förutsättningar och jag ser verkligen fram emot att träffa alla involverade och få komma igång på riktigt.”

Den 183 centimeter långe guarden kommer ursprungligen från Mölndal Basket, han är en stabil skytt och har erfarenhet från de svenska ungdomslandslagen. Han har höga förväntningar på den kommande säsongen och ser fram emot att jobba hårt.

”Mina förväntningar är höga inför nästa säsong. Jag tror att många utanför kommer se på oss som underdogs, men i och med att jag har haft coach Boris tidigare och vet hur han jobbar, samt när jag har pratat med Luca om hur han ser på laget så vet jag att vi kommer vara ett lag som inte backar för någon, och jag ser fram emot att chocka folk. Personligen strävar jag alltid efter att utvecklas så mycket som möjligt i samband med att göra allt laget kräver från mig för att vinna matcher.”

Head coach Boris Balibreas ord om värvningen:

”We have signed Eddie for several reasons. His dedication and work capacity is maximum. He is a super competitive player. He is a great kid. He is young and with a lot of room for improvement. I have seen what he is capable of doing, and I trust that he can bring his best to Umeå BSKT. Young talent, hard work and a good boy. Big changes always start with small steps. Very happy to incorporate Eddie into our organization and looking forward to work with him.”

Utöver basket tycker Eddie att det är viktigt med en utbildning för att hålla hjärnan aktiv och för att ha något att kunna falla tillbaka på efter sin basketkarriär. Därför planerar han även att studera vid Umeå Universitet till hösten.

Text: Emma Järvholm

bottom of page