top of page

Glädjebeskedet inför kvällens match

Foto: Baland Reza

I kväll är det äntligen dags för hemmamatch igen. Då kommer Umeå BSKT med ett glädjande besked: Nyckelspelaren Rudy Mbemba är tillbaka. ”Rudy är tillbaka”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Vintern har kantats av skador för Umeå BSKT. Men när man tar emot Borås Basket under fredagen ser vi äntligen en ljusning.

Efter att ha varit borta i ett antal månader på grund av en höftskada så är guarden Rudy Mbemba tillbaka. Ett välbehövligt tillskott för Umeå-laget.

”Rudy är tillbaka. George (Valentine) kommer eventuellt att spela men det beslutas under matchdagen”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT:s fokus är klart och tydligt inför kvällens drabbning: Spela ihop laget inför det kommande slutspelet.

”Vi ska uppfylla krav och förväntningar på vår egen inställning och tuffhet ute på planen samt att nå närmare våra offensiva och defensiva mål”, säger Gustavsson.

Tre gånger tidigare under säsongen har Umeå och Borås mötts. Det har slutat med vinst för det senare laget samtliga gånger.

”På bortaplan har vi haft tufft mot Borås men på hemmaplan har vi historiskt spelat bra mot Borås”, säger han.

Precis som vanligt börjar matchen 19.04 och spelas i Umeå Energi Arena. Ni är varmt välkomna till hallen i kväll.

För er som inte har möjlighet att vara på plats följer ni den via webb-tv på www.basketsverige.tv.

Max Wiik

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page