top of page

Gustav Hansson - Årets MVP


Gustav bli Årets MVP! Först Årets Guard och nu Årets MVP! Vilken lirare, vilken lagkamrat och vilken kille!


MOTIVERING Årets MVP: Gustav Hansson, Umeå BSKT!

Gustav Hansson har lett sitt Umeå från förra säsongens åttonde plats till årets fjärde plats i grundserien. Som startande pointguard i samtliga av lagets 32 matcher snittar han på sina nästan 34 min/match 22.5 poäng/match (bäst i SBL) och 6.7 assist (bäst i SBL).

I säsongspremiären mot Södertälje BBK satte 28-åringen tonen direkt med 46 poäng (20 av poängen kom från straffkastlinjen). Sedan har det blivit hela nio matcher till med 28 poäng eller fler, bland annat 36 i sista kvartsfinalen mot BC Luleå.

När det kommer till assists så hittar vi sex matcher med tio eller fler av den varan, hela 15 målgivande passningar blev det mot Uppsala i slutet på oktober.

I omröstningen till utmärkelsen Årets MVP fick Gustav Hansson 43% av rösterna. Tvåa kom Pierre Hampton, Jämtland Basket.


Kommentar till utmärkelsen:

"Många har höjt på ögonbrynen kring Umeå BSKT:s framfart under säsongen. En av de största faktorerna till det är Gustav Hansson. Hans utveckling den här säsongen har varit helt galen. Nivån och jämnheten tillsammans med helt fantastiska toppar gör honom obestridligt till Årets MVP i SBL Herr."

bottom of page