top of page

Gustavsson om kvällens match: ”Ett helt nytt lag”

Fotot: Baland Reza

Umeå BSKT har mött KFUM Nässjö två gånger den här säsongen – och förlorat båda. Men nu är Smålandsgänget ”som ett nytt lag”, enligt Umeå-tränaren Jesper Gustavsson. ”De tidigare matcherna har varit tighta”, säger han.

I kväll möts Umeå BSKT och KFUM Nässjö för tredje gången den här säsongen.

Smålandslaget kommer på besök till Umeå Energi Arena och efter dubbla matcher mot varandra borde lagen känna varandra väl.

Men nu är nämligen gästande Nässjö ”som ett nytt lag”, enligt Umeå BSKT-tränaren Jesper Gustavsson. Anledningen? En ny amerikansk guard vid namn Reginald Johnson.

”Nässjö är som ett nytt lag med nye point guarden Reginald Johnson. Han är duktig på att driva upp tempot och skapa i transition. De tidigare matcherna har varit tighta och vi har matchat up ganska bra med Nässjös storlek trots alla våra skador”, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT dras fortfarande med flertalet skador. Terrence Oglesby befinner sig bland annat i USA för födseln av sitt andra barn och rehabilitering av skada.

Fast Jesper Gustavsson ser ändå på kvällens drabbning med optimism.

”Vi har haft en bra träningsvecka trots alla förkylningar, magsjukor och skador så har det vart bra energi och tempo på golvet. Vi hoppas kunna matcha ett bra lag på bana”.

Max Wiik

bottom of page