top of page

Het match efter uppehåll för Umeå

Efter säsongens bästa match och en skrällseger mot BC Luleå på bortaplan har Umeå BSKT haft en dryg veckas uppehåll. Nu väntar en stekhet match mot Jämtland Basket på tisdagen. -Det kommer säkerligen att bli en rysare, säger Umeås assisterande tränare Micke Blomqvist.

Segern mot BC Luleå förra fredagen 79-78 efter två straffkast av Chris Perez i slutminuten. Segern har gett laget mycket energi att jobba vidare efter en tuff start.

-Det var en väldigt viktig seger. Framförallt för gruppen. Den ger arbetsro och en tro på det vi gör, säger Mikael Blomqvist.

Laget har tränat på i lugn och ro under den spellediga veckan vilket har varit bra då laget under inledningen av säsongen varit hårt skadedrabbat.

-Det har varit nyttigt att få rehabba vissa spelare och att nya spelare som Chris fått komma in mer i lagets spel. Vi ser positivt på att haft en vecka off även om vi hade en seger i ryggen, säger Blomqvist.

Nu väntar Jämtland på bortaplan. Ett Jämtland som Umeå besegrade fyra gånger under fjolåret, men också ett Jämtland som besegrat Sundsvall och spelat jämt med Nässjö, Uppsala och Malbas under inledningen av säsongen.

-Det kommer att bli tufft. Jämtland lär vara riktigt sugna på att slå oss. De har ett par kvalitetsspelare i Henry, White och Cinac. Det är mycket kring dem som spelet snurrar. Vi har bra koll på laget. Delvis möttes vi två gånger på försäsongen och sedan har vi haft bra med tid att förbereda oss, säger Blomqvist.

På försäsongen blev det varsin seger för Umeå och Jämtland. För att besegra Jämtland tror Blomqvist att det kommer att krävas en kontrollerad insats.

-Vi måste vårda bollen bra, sätta vårt försvarsspel och vara med från start, säger Blomqvist.

Umeå saknar Jason Davis som inte är redo för spel än samt Egal Saleman som har en bit kvar med sin fraktur i handen. I övrigt är alla spelare spelklara.

bottom of page