top of page

Hjärtskärande förlust

Umeå BSKT gjorde en kanonmatch, hade 18 poängs ledning, men föll hemma mot Sundsvall med 76-69 på måndagen. -Ruggigt segt att torska efter en så himla bra insats, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT kom förberedda med nio dagars träning, en helt skadefri trupp (bortsett från långtidsksadade Haney) och det syntes att laget hittat rätt.

Umeå kom ut som ett lag och fick prodduktion från alla håll, spelade riktigt bra försvar och hade ledningen efter en period med 22-14.

Även i andra perioden fortsatte Umeå att spela oerhört stabilt och kunde gå till halvtidsvila med 46-34.

– Defensivt tvingade vi Sundsvall till många svåra skott och vi kontrollerade returtagningen ganska bra (47-40 i Umeå-favör), säger Jesper Gustavsson

Efter paus fortsatte Umeå att ösa på, ledda av en välspelande Yannick Anzulini (16p, 13r, 5a). Ledningen var med tre minuter kvar av tredje 16 poäng (62-46). Då vaknade Sundsvall. En 22-7 ”run” från Sundsvall på dryga sju minuter med magiskt skytte och riktigt bra försvar samt ett par domslut med sig gjorde att matchen blev jämn.

På slutet hade Sundsvall den rätta kylan, Charles Barton och Ray Willis satte allt från straffkastlinjen och Umeå missade lite för mycket. Egal Saleman hade en trea för förlängning, men missade.

– Vi förlorade när vi var uppe på plus 18 poäng och inte klarade av att stänga matchen.  Det finns layups och skott vi måste sätta. Nu missar vi på slutet, säger Jesper Gustavsson och samtidigt konstaterar

-Vi borde ha spelat lite mer på klockan och lugna ned det hela.

Bäst i Umeå poängmässigt för dagen utöver Anzulini var Nathan Dawit 15 och Jason Davis 14. I Sundsvall utmärkte sig Charles Barton med 24 poäng och Ray Willis med 18. Se all statistik här.

bottom of page