top of page

Importerna levererade – då vann Umeå BSKT


Importtrion Josh Wolfram, Gerald Williams och George Valentine tog ansvar – och levererade. Då vann Umeå BSKT för fjärde gången den här säsongen. ”De svarade sjukt bra i dag”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

På förhand var det inget snack om saken. Säsongens tredje möte mellan Umeå BSKT och Malbas skulle bli otroligt viktigt.

Inte minst med tanke på ett hägrande slutspel – och att de två lagen är tabellgrannar.

Därför var det en glad och lättad Jesper Gustavsson som kom till presskonferensen efter segern med 95-77.

”Det var lite nervigt genom matchen. Malbas är tuffa men det kändes ändå som att vi kom in ganska bra i matchen. Killarna svarade bra på scoutingen och gameplanen. De gjorde det svårt för Malbas genom att hålla ett högt tempo hela tiden”, säger tränare Gustavsson.

Grunden till segern lade Umeå BSKT i den andra perioden. Då kom laget iväg bra på snabba uppspel och kunde springa i ett gäng lätta bollar.

Men i period nummer fyra kom spiken i kistan. Umeå vann de sista tio minuterna med 26-13 – mycket tack vare lagets importtrio som tog stort ansvar.

Josh Wolfram svarade för 22 poäng och nio returer, Gerald Williams hade 24 poäng och sex assist och George Valentine noterades för 17 poäng och 13 returer i segern.

”Jag tycker att våra importer svarade sjukt bra i dag. Det har varit tufft och hårda träningar i veckan. Lite småbråkigt. Jag tycker att de svarade skitbra på det. Fantastiska stats och levde verkligen upp”, säger Gustavsson.

Det här blev serieåttan Umeå BSKT:s fjärde seger för säsongen. Därmed ökar man gapet till just Malbas som ligger på nionde plats i tabellen.

Max Wiik

bottom of page