top of page

Inför Fryshuset Basket


På lördag 7/11 reser Umeå BSKT söderut för att möta KFUM Fryshuset basket på bortaplan. Matchen går att se live samt i efterhand på sblplay.se Uppkast 16:04.


I måndags var det äntligen dags för den efterlängtade hemmapremiären där Umeå BSKT välkomnade Nässjö Basket till Umeå energi arena. Tyvärr slutade matchen med en förlust. Detta innebär att Umeå fortfarande har 0 poäng och ligger på en åttonde plats i tabellen. Helgens motståndare senaste match var hemma mot Borås Basket där poängen slutade med 73-107. Sen starten av serien har även inte Fryshuset Basket lyckats plocka några poäng och ligger på en nionde plats i tabellen. 


Efter matchen mot Nässjö Basket menar assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda att Umeålaget måste lära sig av matchen men samtidigt fokusera på kommande match mot Fryshuset. Hon passar även på att varna för två vassa spelare i Stockholmslaget:


- Med det spelschemat man har så är det oftast inte så mycket tid mellan matcherna. Vi har gått igenom situationer från Nässjö-matchen och sedan är det mest att lägga den matchen bakom sig och fokusera på nästa. Det är viktigt att både tränarstaben och spelarna kan gå vidare till nästa match, speciellt efter förlust. Vi ältar inte utan tar med oss det vi behöver för att bli bättre och fokuserar på nästa match. Fryshuset har en annan spelstil offensivt och defensivt så vi har fokuserat på hur vi ska hantera deras snabba spel i anfall och att de vill springa mycket. De har en extremt duktigt PG och spelfördelare i Solevic och de har även en väldigt skicklig anfallsspelare och returtagare i Desport. Många i laget vågar ta för sig i anfall och spelar tufft försvar.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson

bottom of page