top of page

Inför hemmamatchen mot Borås


Borås Basket har fått en smakstart på säsongen, och i senaste matchen i fredags mot Uppsala Basket, kom tredje raka segern (90-81).

Även Umeå BSKT har inlett starkt och kommer även dom efter seger, borta mot Nässjö Basket (99-90).


Något som Borås lyckats riktigt bra med hittills är sitt distansskytte. Mot Uppsala satte man 12/27 skott bakom trepoängslinjen, och man skjuter närmare 43% under säsongen.


– Vi kan inte stoppa Borås från att skjuta alla sina trepoängsskott. Nej. Det vi kan göra är att försöka att inte ge dem för bra skott så de blir heta och skjuter över 40 procent, säger Umeås coach Boris Balibrea till VK:s basketblogg.

Balibrea fortsätter:


– Genom att vara redo är det möjligt att hålla nere deras träffprocent en del genom att inte ge dem lätta skott, öppna skott eller för bra tittar mot korgen. Grejen är att göra det så komplicerat som möjligt för deras skyttar. I vårt försvarsspel gäller det att – precis som vi gjorde senast i andra halvlek mot Nässjö – spela fysisk basket och steppa upp så att alla spelare tar ansvar och tar hand som sina affärer. Kan vi göra en match med bra solid defensiv så har vi definitivt chansen.

🤔 LÄGET I LAGEN:

Umeå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Inga rapporter om några sjukdomar eller skador i Borås.


Källa: www.sblherr.se

bottom of page