top of page

Inför Köping Stars


På lördagen den 6/3 välkomnar Umeå BSKT Köping Stars till Umeå Energi Arena. Matchen går att se live och i efterhand på sblplay.se. Uppkast 16:04.


Umeå BSKT kommer senast från en förlust mot Borås Basket med slutresultatet 99-83. Lagets försvarsspel kunde inte hålla emot motståndarna och Borås kunde därmed plocka hem sin sjätte raka seger. Köping kommer från ett möte mot Norrköping Dolphins där laget snubblade på mållinjen. Basketdramatiken utspelade sig på en enda sekund. Köping lägger bollen i korgen på slutsekunden vilket tydde på en seger med 100-98. Däremot på de 0,5 sekunder som är kvar av matchen lyckas Norrköping få iväg ett sista skott som blir en trea för seger. Slutresultat 100-101.


Sist Umeå och Köping möttes var strax innan årsskiftet. Då hade Umeå BSKT det tungt i både försvars- och anfallsspelet vilket resulterade i en förlust med 97-77. Inför morgondagens möte ligger de två lagen bredvid varandra i tabellen, Köping på en sjunde plats och Umeå på åttonde plats.


Inför mötet pratar vi med Umeå BSKT:s assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda. Hon berättar att det tighta matchandet innebär att laget snabbt måste glömma förlusten mot Borås och istället fokusera på nästa match:


– Vi har fokuserat på Köping på träningarna och inte på Borås-matchen. Det är få dagar mellan matcherna så det gäller att ställa om snabbt.


Muzito-Bagenda fortsätter att berätta vad som kommer att krävas för att kamma hem två poäng mot Köping:


– Köping är ett bra lag med en bred trupp, så vi måste vara fokuserade i försvaret och styra så mycket som möjligt. Om vi kan ta kontroll och påverka vilka avslut de har i sitt anfall så kommer det bli en spännande match.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson

bottom of page