top of page

Inför KFUM Fryshuset Basket


På fredag den 4/12 välkomnar Umeå BSKT KFUM Fryshuset Basket till Umeå Energi Arena. Matchen går att se live och i efterhand på sblplay.se. Uppkast 19:04.


Tidigare i veckan spelade Umeå BSKT första matchen efter landslagsuppehållet mot Södertälje BBK. Matchen var jämn men resulterade dessvärre med en förlust för Umeå, slutresultat 90-96. Förlusten innebär att Umeå-laget ligger på en åttondeplats i ligan med fyra inspelade poäng efter sju omgångar. Nedanför Umeå i ligan ligger KFUM Fryshuset Basket, vilket även står för fredagens motstånd. Fryshuset är för tillfället cementerade i det nedre skiktet av tabellen, efter förluster i samtliga åtta matcher av den hittills gångna säsongen. Inför matchen är Umeå BSKT:s assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda hoppfull, men varnar för Fryshusets tempo och en mot en-spel:

Fryshuset är ett lag med skickliga en mot en spelare som kör i ett högt tempo. Extra intressanta är spelarna Desport, Gahnem och Solevic.


Caroline berättar även om läget i truppen och hur de ska vända den negativa formen de varit i:

Vi jobbar med en långsiktig utveckling med många unga spelare. Vi har haft skadeproblem hos de äldre och mer erfarna spelarna, så utifrån det så fortsätter vi på den planen vi börjat med. Inga stora ändringar baserat på de senaste förlusterna vi har haft. Vi fortsätter step by step och förväntar oss en positiv utveckling utifrån det.


Fortsatt borta på grund av skada är: Guim Expósito och Jonathan Peleg.


Text: Daniel Arnkvist

bottom of page