top of page

Inför Kvartsfinal 2 mot Södertälje

Efter en dålig start i första kvartsfinalen så halkar Umeå efter i slutspelsserien mot Södertälje.

Första matchen i kvartsfinalen som spelades i tisdags slutade med förlust på bortaplan, slutresultatet blev 90-73. Umeå fick inte till spelet i början av matchen och slutade första kvarten med arton poängs underläge, i andra kvarten vann man med två poäng men i tredje kvarten stängde Södertälje matchen.

På torsdag kommer Umeå att spela på hemmaplan. Med en förlust i ryggen så är det viktigt att ta en vinst i hemma i Umeå Energi Arena så laget inte måste spela med ryggen mot väggen nere hos Södertälje i kvartsfinal tre. Umeå hoppas att energin från hemmapubliken kommer ge en extra knuff i ryggen.

Även fast Umeå har gjort ett namn för sig själva som ett ”comeback” lag så kommer det vara viktigt för dem att vara med från start mot ett starkt lag som Södertälje. En spelare som höjde sitt spel i förra matchen var skytten Daniel Eliasson som satte fyra trepoängare, Daniel är en viktig pusselbit som måste fortsätta sätta sina skott om Umeå ska ha en chans att ta sig vidare i slutspelet.

SpelarstatistikUmeå

Förra matchen var det Deandre Mathieu som gjorde mest poäng för Umeå med sina 15 poäng. Till det så hade Mathieu 1 retur och 4 assist. Eric Gilchrese och Daniel Eliasson hade både två 14 poäng i förlusten. Gilchrese hade även 5 returer och 6 assist. Eliasson sköt mycket bra från bakom trepoängslinjen med sina 4 trepoängare.

Södertälje

Martin Pahlmblad sköt i 21 poäng i kvartsfinal 1. Pahlmblad var effektiv och visade sin slutspelrutin i en bra laginsats mot Umeå. Guarden Jonathan Person var näst bäst i Södertälje med sina 15 poäng, till det så passade han fram 7 assist. Adam Ramstedt hade också 15 poäng i vinsten.

Glöm Inte!

Matchen spelas torsdagen den 28:e mars klockan 18.34 hemma i Umeå Energi Arena.

Glöm inte att använda Umeå BSKT gameday i messenger appen! Köp matchbiljetter, delta i quiz under matchen, tävla om att få skjuta Z-profil skottet i halvtid för en chans att vinna 10.000 kr!

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page