top of page

inför matchen mot jämtland

Imorgon spelar Umeå sin andra match mot Jämtland för säsongen. Förra matchen var jämn och slutade med förlust.

De två lagen mötte varandra i premiären, det var en väldigt spännande match som blev 98-95. Matchen spelades borta i Jämtland, nu får Umeå chans till revanch hemma i Umeå Energi Arena.

Umeå har haft det tungt på senaste, laget har förlorat de 3 senaste matcherna och haft skadeproblem. Dre Mathieu, som gjorde 27 poäng i första mötet med Jämtland, är borta på grund av personliga anledningar. Daniel Eliasson är borta med en hjärnskakning. Umeå har däremot tagit in förstärkning genom franska 25-åringen Sade Abed Hussein som gör sin debut med laget imorgon.

– Inför matchen har vi kämpat med en mängd skador och diverse bortfall på tongivande spelare och spelet har stundtals sätt ganska förvirrat ut. Det är väldigt underskattat med kontinuitet, man känner verkligen hur mycket det betyder att få ha samma trupp över en längre tid när man stöter på såna här problem som vi haft, säger Jesper Gustavsson.

– Ingen i laget tycker om det som händer just nu med skador etc, men jag kan lova er att vi sliter febrilt för att hitta upp på banan igen och lära oss hur vi ska spela tillsammans, tillägger Gustavsson.

Jämtland ligger på en femte plats i tabellen, på 10 matcher har laget lyckats vinna 7 av dem. Evariste Shonganya leder laget i både poäng och returer, han snittar 20 poäng per match och 13 returer. Umeå ligger på en sjunde plats med 3 vinster och 8 förluster. Bäste poänggörare för Umeå är Omar Krayem med sina 18.7 poäng per match, i senaste förlusten mot Borås gjorde Omar 24 poäng på bara 26 minuter.

Umeå ser framemot att få revanch från förra drabbningen med Jämland.

– Jämtland har haft en förhållandevis skadefri säsong och spelat ihop sig bra med många kompetenta spelare på pappret. Senast vi spelade varandra var i omgång 1, borta i Jämtland. Den matchen var en jämn historia som vi under långa delar ledde och kontrollerade tempot på men som vi i slutsekunderna förlorade mot ett väldigt inspirerat Jämtland. Främst då av deras afrikansk import Evariste Shonganya som totalt ägde matchen. Honom kan ni hålla ett extra öga på ikväll, det kommer iallafall vi göra! Säger Gustavsson.

Skrivet av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page