top of page

inför matchen mot Nässjö

Umeå siktar på att ta sig till vinnande vägar igen efter en förlust i deras senaste match. Umeå har en vinst och en förlust i sina två senaste matcher.

Tillbaka på hemmaplan efter två matcher borta, då laget har spelat mot Wetterbygden och Uppsala. Umeå lyckades vinna mot Uppsala men åkte på förlust mot Wetterbygden. Vinsten mot Uppsala var väldigt behövlig då Umeå hade förlorat flera matcher i rad. Nu ligger laget på en åttonde plats med fyra vinster, precis som Köping Stars har.

I förra mötet mellan Umeå och Nässjö vann Umeå en tuff match på bortaplan där slutresulatet blev 84-92. I den matchen var det Umeås lagkapten Egal Saleman som ledde laget med så mycket som 32 poäng.

– Nässjö borta brukar vanligtvis vara den tuffaste matchen man kan spela på bortaplan i denna ligan, men denna säsong så tog vi en komfortabel vinst nere i Nässjö. Sedan dess så har Nässjö verkligen steppat upp flera nivåer, vunnit matcher och deras amerikaner har verkligen levererat framåt. Samtidigt som vi har haft det tufft i samtliga av våra matcher där efter, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Deandre Mathieu har spelat bra på senaste tiden, då han har gjort 15+ poäng i hans fyra senaste matcher och 20+ i hans två senaste. På säsongen snittar Mathieu 14 poäng, 4.6 returer och 5.7 assist per match. Mathieus 5.7 assist per match leder interna assistligan och ger honom en tredjeplats i hela SBL.

Nässjös amerikanske center Dartaye Ruffin har varit het i hans fyra senaste matcher, då han snittat 22.5 poäng per match. Ruffin leder sitt lag i poäng för säsongen med ett snitt på 16.7 per match, till det så har han 7.2 returer och 2.4 assist.

Umeå har hittills haft en tuff säsong men man siktar på att ta sig till slutspel precis som förra året.

– Vi ser ljusglimtar av vad vi kan komma att bli och vad våran potential är som lag men vi måste kunna kräma ur lite mer ur vår talang för att nå slutspelet i år. Årets basketliga är på många sätt tuffare än den vart tidigare, dels med fler lag men även ett mycket tightare spelschema. Man hinner inte hämta andan utan måste bara gå vidare och jobba hårt, berättar Gustavsson.

Matchen spelas i Umeå Energi Arena, klockan 18.04 den 18:e december.

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page